Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναπάντεχη αναβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poors

Αναπάντεχη αναβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poors

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο Β- από CCC+, θέτοντας σταθερό outlook. Ο οίκος θεωρεί ότι έως τα τέλη Μαρτίου παρά τις διαφορές μεταξύ Αθηνών και πιστωτών, η κυβέρνηση θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί, ανοίγοντας τον δρόμο στις συζητήσεις για την επίσημη ελάφρυνση του χρέους.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s αναβάθμισε σήμερα, Παρασκευή, την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο Β- από CCC+, θέτοντας σταθερό outlook.

Ο οίκος θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους όρους του τρίτου προγράμματος, υπογραμμίζοντας ότι παρά τα πολλαπλά σοκ η ελληνική οικονομία αποδείχθηκε πιο ανθεκτική από ό,τι ανέμενε.

«Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, παρά τις διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και των πιστωτών της, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις του προγράμματος οικονομικής υποστήριξης ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανοίγοντας τον δρόμο στις συζητήσεις για την επίσημη ελάφρυνση του χρέους» αναφέρει ο S&P στη συνοδευτική έκθεσή του.

Ο οίκος θεωρεί επίσης ότι η προοπτική της ελληνικής οικονομίας είναι σταθερή.

Επίσης, προβλέπει ισχυρότερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2017 μετά τη σταθεροποίησή της φέτος. «Η πρόγνωσή μας για την ελληνική οικονομία είναι για ένα ακόμη έτος ουσιαστικά μηδενικής ανάπτυξης, που θα ακολουθηθεί από μία πιο ισχυρή ανάκαμψη», αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι η οικονομία απέδειξε ότι ήταν πιο ανθεκτική από ότι αναμενόταν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MarketWatch.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024