Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στελέχη του κουρδικού HDP

Τουρκία: Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στελέχη του κουρδικού HDP

Δέκα μέλη αντιπροσωπείας στελεχών του φιλοκουρδικού HDP, μεταξύ τους και βουλευτής του κόμματος, τραυματίστηκαν στην πόλη Τζιζρέ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, από πυρά που δέχθηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να διασώσουν τραυματισμένους πολίτες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Η προέλευση των πυρών είναι άγνωστη.

Δέκα μέλη αντιπροσωπείας στελεχών του φιλοκουρδικού HDP, μεταξύ τους και βουλευτές του κόμματος, τραυματίστηκαν στην πόλη Τζιζρέ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, από πυρά που δέχθηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να διασώσουν τραυματισμένους πολίτες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.

Ανάμεσα στους τραυματίες από την ανταλλαγή πυρών ήταν και ένας δημοσιογράφος, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κόμμα. Οι τραυματίες είχαν βρει καταφύγιο σε σπίτι στην πόλη, η οποία τελεί υπό 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας, ανέφεραν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Δεν είναι γνωστό από πού προήλθαν τα πυρά. Στην ομάδα βρισκόταν ο βουλευτής του HDP Φαϊζάλ Σαριγιλντίζ και ο δήμαρχος της Τσιζρέ.

Ο ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμίρτας δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από το κοινοβούλιο στην Άγκυρα ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας, είχαν εκ των προτέρων προειδοποιήσει τις κρατικές αρχές ότι θα εισερχόταν στην γειτονιά για να διασώσουν εκείνους που είχαν τραυματιστεί νωρίτερα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, τα ασθενοφόρα αρχικά εμποδίστηκαν να εισέλθουν στην περιοχή για να παραλάβουν τους τραυματίες.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας, σε ένα ξεχωριστό περιστατικό στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, επτά στρατιώτες τραυματίστηκαν σε μια βομβιστική επίθεση ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Παράλληλα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Today’s Zaman, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως θα πρέπει να αρθεί η κοινοβουλευτική ασυλία στα ηγετικά στελέχη του HDP για «εγκλήματα εναντίον της συνταγματικής τάξης» διότι ζητούν αυτονομία για την κουρδική μειονότητα.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, κατόπιν κυβερνητικών εντολών οι τουρκικές εισαγγελίες άρχισαν έρευνες εναντίον πολλών Κούρδων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων των δύο ηγετών του HDP, του Σελαχατίν Ντεμίρτας και της Φιγκέν Γιουκσεκντάγ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024