Η «Μικρή Άρκτος» της Ελισάβετ Χρονοπούλου σε Βερολίνο και Γκέτεμποργκ
Μετά το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, η Μικρή Άρκτος της Ελισάβετ Χρονοπούλου ταξιδεύει σε Βερολίνο και Γκέτεμποργκ συμμετέχοντας σε δύο ακόμη φεστιβάλ. Η αρχή γίνεται στο νεοσύστατο Hellas Film Box, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Βερολίνο από τον Ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Σύλλογο, από την […]
Μετά το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, η Μικρή Άρκτος της Ελισάβετ Χρονοπούλου ταξιδεύει σε Βερολίνο και Γκέτεμποργκ συμμετέχοντας σε δύο ακόμη φεστιβάλ.
Η αρχή γίνεται στο νεοσύστατο Hellas Film Box, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Βερολίνο από τον Ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Σύλλογο, από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή. Στόχος του φεστιβάλ είναι να (ανα)δείξει το νέο ελληνικό σινεμά και την κινηματογραφική ποικιλομορφία της χώρας στο εξωτερικό. Η Μικρή Άρκτος προβάλλεται το Σάββατο, διεκδικώντας το βραβείο του τμήματος New Vision.
Η τρίτη ταινία μεγάλου μήκους της Ελισάβετ Χρονοπούλου συμμετέχει και στο 39ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ (από 29 Ιανουαρίου μέχρι 8 Φεβρουαρίου), στο τμήμα New Roster, (Νέες Φωνές). Ανάμεσα σε ταινίες από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο τμήμα, η Μικρή Άρκτος προβάλλεται στις 2,3 και 4 Φεβρουαρίου, συστήνοντας μία παράδοξη ερωτική ιστορία με φόντο μία ασπρόμαυρη Αθήνα.
Η Μικρή Άρκτος θα κυκλοφορήσει στις αθηναϊκές αίθουσες τον Μάρτιο του 2016. Η υπόθεση έχει ως εξής: Σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής ένας άντρας συλλαμβάνεται ενώ το αναίσθητο σώμα μιας κοπέλας μεταφέρεται στο ασθενοφόρο. Μέσα στο περιπολικό που τον μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα, ο άντρας ανακαλεί το διάστημα των τελευταίων μηνών, προσπαθώντας να καταλάβει τί πήγε λάθος. Μία σειρά από υποκειμενικά μονοπλάνα, σε έναν πειραματισμό της κινηματογραφικής γλώσσας, αποκαλύπτουν την προσπάθεια δύο ανθρώπων να αγαπηθούν σε μία σχέση που η αλήθεια καταστρέφει τα πάντα.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Ελισάβετ Χρονοπούλου
Σενάριο: Ελισάβετ Χρονοπούλου
Φωτογραφία: Χρήστος Αλεξανδρής
Μοντάζ: Ελισάβετ Χρονοπούλου
Ηθοποιοί: Σοφία Γεωργοβασίλη, Γιάννης Κοκιασμένος
Παραγωγή: Ελισάβετ Χρονοπούλου
entertainment.in.gr
- «Επανέρχεται η Ντόρτμουντ για τον Καρέτσα»
- Ryanair: «Ήταν σχεδόν ολόκληρος έξω από το παράθυρο» – Τι λέει η γυναίκα που έσωσε τον 61χρονο Σέρβο
- Παράπονα του προπονητή της Ναϊμέγκεν από τη διοίκηση για τον μεταγραφικό σχεδιαμό
- Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στα Χανιά – Εγκλωβίστηκαν και τραυματίστηκαν δύο άτομα
- Καινούργια αγάπη μου κλείνει το μάτι – Ο νέος έρωτας της Κέιτι Χολμς και οι κοινές τους εμφανίσεις
- Η συγγνώμη του Τζέισον Αλεξάντερ στην Κόρτνεϊ Στόντεν άργησε 14 χρόνια
- Ραγδαία αύξηση των AI θέσεων εργασίας στην Ευρώπη – Οι περισσότερες εκτός τεχνολογικού κλάδου
- Χανιά: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ το 2χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε από πισίνα – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442