Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στρατηγική μετωπικής σύγκρουσης με Μαξίμου χαράζει ο Κ.Μητσοτάκης

Στρατηγική μετωπικής σύγκρουσης με Μαξίμου χαράζει ο Κ.Μητσοτάκης

Επιθετικά χαρακτηριστικά παίρνει ο νέος πολιτικός σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας, με βασικούς άξονες την προσωπική δραστηριότητα του νέου προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη που προτάσσει ως κεντρικό σύνθημα «να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας». Αυτό είπε και κατά την χθεσινή του επίσκεψη, εθιμοτυπική, όπως την χαρακτηρίζει η ηγεσία της ΝΔ, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο όπως όλα τα στοιχεία συγκλίνουν θα έχει μετωπική σύγκρουση.

Επιθετικά χαρακτηριστικά παίρνει ο νέος πολιτικός σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας, με βασικούς άξονες την προσωπική δραστηριότητα του νέου προέδρουΚυριάκου Μητσοτάκηπου προτάσσει ως κεντρικό σύνθημα «να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας». Αυτό είπε και κατά την χθεσινή του επίσκεψη, εθιμοτυπική, όπως την χαρακτηρίζει η ηγεσία της ΝΔ, στον ΠρωθυπουργόΑλέξη Τσίπρα, με τον οποίο όπως όλα τα στοιχεία συγκλίνουν θα έχει μετωπική σύγκρουση.

Το πολιτικό αποτύπωμα που άφησε η χθεσινή δίωρη, πρώτη συνάντηση, των δυο πολιτικών στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ότι η επόμενη φάση που ξεκίνησε με τον κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ θα είναι ιδιαίτερα έντονη πολιτικά σε όλα τα πεδία και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι διατεθειμένος να δίνει στήριξη ή να συναινεί σε κυβερνητικές αποφάσεις που θεωρεί λανθασμένες και ενίοτε καταστροφικές.

Στη σκιά και των πρώτων θετικών δημοσκοπήσεων για τη ΝΔ, καθώς μετά από τουλάχιστον δυο έτη, εμφανίζεται μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ, η νέα ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαράζει στρατηγική μετωπικής σύγκρουσης με το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα όσα έγιναν και χθες, όπως π.χ. το κυβερνητικό φάουλ να διαρρέουν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού τι λέει ο κ. Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη, ενώ η συνάντηση ήταν σε εξέλιξη, αλλά και η σφοδρή σύγκρουση για το θέμα της στελέχωσης του ΕΣΡ και των διορισμών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Κράτος, είναι απλά τα πρώτα επεισόδια μιας περιόδου μεγάλης έντασης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ που μόλις ξεκίνησε.

Η ΝΔ θα κινηθεί επιθετικά, εκτός αν αλλάξει γραμμή πλεύσης η κυβέρνηση, και σε πρώτη φάση θα αναδείξει τις συνέπειες της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δηλ. την παρατεταμένη ύφεση και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία, την απώλεια επενδύσεων και την αδυναμία προσέλκυσης νέων και την κομματική διάβρωση του κράτους και των θεσμών.

Εκ παραλλήλου στη νέα ηγετική ομάδα της ΝΔ προετοιμάζονται για ενημερωτική εκστρατεία ευρείας κλίμακας, προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο των πρωτοβουλιών και αυτή η πρωτιά που εμφανίζεται στις μετρήσεις να παγιωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει δουλειά ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης που είναι επιφορτισμένος με την συγγραφή του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Η νέα ηγεσία θα επιδοθεί σε έντονη«εργασιοθεραπεία»για την εκκαθάριση όλων των κομματικών εκκρεμοτήτων, με τρόπο που θα θυμίζει έντονα προεκλογική ετοιμασία, ενώ εκ παραλλήλου η ΝΔ προετοιμάζεται για τις«μάχες στη Βουλή»αλλά και σε άλλα επίπεδα με στόχο να θέσει τις βάσεις για πολιτική επανάκαμψη και στη συνέχεια πολιτική κυριαρχία.

Με δεδομένο ότι η ΝΔ μπήκε ξανά στο παιχνίδι της εξουσίας στην ηγετική ομαδα της ΝΔ υποστηρίζουν ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα αποβεί υπέρ της ΝΔ και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τις επόμενες εβδομάδες θα προβάλλεται ως«ήρεμη δύναμη»και«πολιτικός με κύρος και ήθος» που έχει…»σημαία» την αλήθεια έναντι του κυβερνητικού λαϊκισμού και αμοραλισμού, όπως λένε.

Αρης Ραβανός

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024