Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μίνι λαϊκή έστησαν παραγωγοί έξω από το υπουργείο Εργασίας

Μίνι λαϊκή έστησαν παραγωγοί έξω από το υπουργείο Εργασίας

Μια μικρή λαϊκή αγορά έχει στηθεί μπροστά από το υπουργείο Εργασίας από αγρότες-παραγωγούς, οι οποίοι αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους και στη διάλυση του ΟΓΑ, όπως υποστηρίζουν.  Η πρωτοβουλία έχει συμβολικό χαρακτήρα και τα προϊόντα, συνολικά τριών τόνων, θα μοιραστούν δωρεάν στους περαστικούς. Άκαρπη η συνάντηση που είχαν οι παραγωγοί με τον υπουργό, Γ.Κατρούγκαλο, ενώ ορίστηκε νέο ραντεβού για το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μια μικρή λαϊκή αγορά στήθηκε μπροστά από το υπουργείο Εργασίας από αγρότες-παραγωγούς, οι οποίοι αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους και στη διάλυση του ΟΓΑ, όπως υποστηρίζουν.

Η πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών έχει συμβολικό χαρακτήρα και τα προϊόντα, συνολικά τριών τόνων, που έχουν στήσει στους πάγκους, θα μοιραστούν δωρεάν στους περαστικούς.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παντελής Μόσχος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι «μαζί με τους αγρότες που σήμερα βγαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους ζητάμε να μην προχωρήσει η αύξηση των εισφορών για να μην καταστραφούμε».

Ένταση επικράτησε με την αστυνομία την ώρα που προσπαθούσαν οι παραγωγοί να στήσουν τους πάγκους, ωστόσο έληξε χωρίς να υπάρξει κάποια συνέχεια.

Οι παραγωγοί συναντήθηκαν με τον υπουργό Εργασίας, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποια συμφωνία. Ορίστηκε νέο ραντεβού στις 14:30 την Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας.

Όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί, μία ενδεχόμενη αύξηση στις εισφορές τους ισοδυναμεί με αφανισμό του αγροτικού κόσμου και της πρωτογενούς παραγωγής. «Δεν λέμε ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε τους φόρους μας, αλλά αν στο εισόδημα με δεδομένη τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, αρχίζουν να προσμετρώνται τεκμήρια διαβίωσης, τότε ένας αγρότης με εισόδημα 5.000 ευρώ θα πρέπει να δίνει τα 4.000 ευρώ» τόνισε ο κ. Μόσχος.

Την ίδια ώρα γεωργοί και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στα προωθούμενα μέτρα στο φορολογικό και ασφαλιστικό, με μπλόκα σε κομβικά σημεία της εθνικής και Εγνατίας οδού και ισχυρή παρουσία σε λιμάνια και τελωνεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024