Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηδάκης για Ασφαλιστικό: Ο Τσίπρας έχει 153, μπορεί να προχωρήσει

Χατζηδάκης για Ασφαλιστικό: Ο Τσίπρας έχει 153, μπορεί να προχωρήσει

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το Ασφαλιστικό ασκεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. «Πληρώσαμε τα δικά μας λάθη, πήραμε δικά μας αυστηρά μέτρα, δεν είναι ώρα την ώρα που βλέπουμε μπροστά μας μια ατελέσφορη πολιτική να βάλουμε την υπογραφή μας και σ’ αυτή την πολιτική. Έχει 153 βουλευτές ο κ. Τσίπρας, μπορεί λοιπόν να προχωρήσει» τονίζει.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το Ασφαλιστικό ασκεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

«Πληρώσαμε τα δικά μας λάθη, πήραμε δικά μας αυστηρά μέτρα, δεν είναι ώρα την ώρα που βλέπουμε μπροστά μας μια ατελέσφορη πολιτική να βάλουμε την υπογραφή μας και σ’ αυτή την πολιτική. Έχει 153 βουλευτές ο κ. Τσίπρας, μπορεί λοιπόν να προχωρήσει» τονίζει σε συνέντευξή του στο Βήμα 99,5.

«Αν θέλουμε να συζητούμε με βάση τα κείμενα, ο προϋπολογισμός, τον οποίο έφερε η κυβέρνηση και ψήφισε, μιλάει για παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό της τάξεως των 1,8 δισ. Την ώρα λοιπόν που ο κ. Τσίπρας φέρνει τέτοιου είδους ρυθμίσεις στη Βουλή και φέρνει τον προϋπολογισμό που λέει αυτά τα πράγματα, την ίδια στιγμή καλεί εμάς να πούμε να μην μειωθούν οι συντάξεις. Λέω εγώ λοιπόν, να αυξηθούν κιόλας, να διπλασιαστούν. Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι όμως, πρέπει να έχουμε μπροστά μας την κατάσταση και τα συγκεκριμένα στοιχεία» είπε.

Και πρόσθεσε: «Στο Ασφαλιστικό η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω συγκεκριμένων χειρισμών της κυβέρνησης αυτή τη χρονιά και στην οικονομία επίσης η κατάσταση επιδεινώθηκε. Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφημίσει το κοινωνικό της πρόσωπο με τις καθαρίστριες κτλ., την ίδια στιγμή έχει επιτρέψει να δημιουργηθούν 200.000 παραπάνω άνεργοι και την ίδια στιγμή να ‘χουμε 200.000 λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές. Να ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία και στο ασφαλιστικό, να σε ποια πολιτική θέλει να κάνει συνένοχη τη Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στον μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα της ΝΔ ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι είναι μια ευκαιρία το κόμμα να δείξει ότι «μένει μακριά από λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες, ότι υιοθετεί τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και ότι είναι η ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική κεντροδεξιά στην Ελλάδα».

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη και την επιλογή του ως αντιπροέδρου σχολίασε: «Και οι δυο είμαστε συνυποψήφιοι στη Β’ Αθηνών, και οι δυο έχουμε εκλεγεί από τον κόσμο που ψηφίζει ΝΔ στη Β’ Αθηνών, παρότι έχουμε διαφορετικό στυλ. Εκείνος είναι πιο μαχητικός, αν θέλετε, εγώ είμαι πιο μετριοπαθής. Αυτά είναι θέματα πολιτικού DNA».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024