Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργείο Εργασίας: Χρήση κάθε νόμιμου μέσου για επαναλειτουργία της Softex

Υπουργείο Εργασίας: Χρήση κάθε νόμιμου μέσου για επαναλειτουργία της Softex

Να μην κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Softex δεσμεύτηκε το υπουργείο Εργασίας, κατά την τριμερή συνάντηση (εργαζομένων-διοίκησης-γγ υπουργείου) για το μέλλον της επιχείρησης. Επισης, το υπουργείο, θα εξετάσει το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου στην Ελλάδα σε απευθείας επικοινωνία με το ΥΠΟΙΚ.

Να μην κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Softex δεσμεύτηκε το υπουργείο Εργασίας, κατά την τριμερή συνάντηση (εργαζομένων-διοίκησης-γγ υπουργείου), στην οποία η διοίκηση της εταιρείας εξέφρασε εκ νέου την απόφαση της μητρικής Bolton Group να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα.

Επισης, το υπουργείο, θα εξετάσει το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου στην Ελλάδα σε απευθείας επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα στην τριμερή συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης της SOFTEX και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα) στο Υπουργείο Εργασίας, η διοίκηση της επιχείρησης εξέφρασε εκ νέου την απόφαση της μητρικής εταιρείας BOLTON GROUP να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα.

Το υπουργείο διατύπωσε τη θέση του ότι η διακοπή των εργασιών και το κλείσιμο του εργοστασίου δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά με κανέναν τρόπο.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την πυρκαγιά του Ιουλίου για να κλείσει την μονάδα, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών δεν αφορούσε στην αποκατάσταση των ζημιών αλλά στην απώλεια κερδών και για τούτο θα ζητήσει το πόρισμα της ανάκρισης για την πυρκαγιά.

Επισης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο».

Επίσης «θα εξετάσει το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου στην Ελλάδα σε απευθείας επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών».

«Ο αγώνας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου αρχίζει τώρα» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

ΛΑΕ: Μην αναλώνεστε σε ανέξοδες καταγγελίες

Ανακοίνωση για το ζήτημα της Softex εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα στην οποία τονίζει ότι οι πολυεθνικές έχουν πλήρως αποθρασυνθεί. Ακόμη καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας «αντί να εκδίδουν ανέξοδες καταγγελίες, θα πρέπει να πάρουν όλα τα απαραίτητα πολιτικά μέτρα για να μείνει ανοικτή η επιχείρηση και να μην απολυθούν οι 200 εργάτες της».

«Η ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας πολυεθνικής της Softex ότι κλείνει το εργοστάσιο της στον Βοτανικό και απολύει 200 εργάτες, δεν έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία». Οι πολυεθνικές, κυρίως, αλλά και εγχώριες μεγάλες επιχειρήσεις έχουν πλήρως αποθρασυνθεί λόγω της συνέχισης -και από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ- των μνημονίων της ύφεσης και της λιτότητας. Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τον πολιτικό «τροχονόμο» των τετελεσμένων που δημιουργούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου στη χώρα μας. Αντί να εκδίδουν ανέξοδες καταγγελίες, θα πρέπει να πάρουν όλα τα απαραίτητα πολιτικά μέτρα για να μείνει ανοικτή η επιχείρηση και να μην απολυθούν οι 200 εργάτες της» αναφέρει η ανακοίνωση της ΛΑΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024