Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρέφουν στις ΗΠΑ Αμερικανοί που κρατούνταν στο Ιράν

Επιστρέφουν στις ΗΠΑ Αμερικανοί που κρατούνταν στο Ιράν

Αεροσκάφος της Ελβετίας με τους τρεις εκ των τεσσάρων Αμερικανών που κρατούνταν στο Ιράν, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, έφυγε από την Τεχεράνη την Κυριακή, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters. Ο τέταρτος δεν βρισκόταν στο αεροπλάνο. Ελεύθεροι και οι Ιρανοαμερικανοί που κρατούνταν σε αμερικάνικες φυλακές.

Αεροσκάφος της Ελβετίας με τους τρεις εκ των τεσσάρων Αμερικανών που κρατούνταν στο Ιράν, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, έφυγε από την Τεχεράνη την Κυριακή, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters. Ο τέταρτος δεν βρισκόταν στο αεροπλάνο.

Συγκεχυμένες ήταν αρχικά οι πληροφορίες για το εάν οι τέσσερις Αμερικανοί είχαν φύγει από το Ιράν, ενώ αργότερα προέκυψε επίσης ότι ο ένας εκ των τεσσάρων δεν επέβαινε στο ελβετικό αεροσκάφος που αναχώρησε από την Τεχεράνη, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο Νοσρατολάχ Χοσραβί-Ρουντσαρί προτίμησε να παραμείνει στο Ιράν ή να αναχωρήσει ξεχωριστά από τους άλλους τρεις που απελευθερώθηκαν. Ωστόσο, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει λίγο νωρίτερα ότι «αυτοί που ήθελαν να αποχωρήσουν από το Ιράν έφυγαν».

Ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι μεταξύ αυτών που επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο που αναχώρησε από την Τεχεράνη ήταν οι άλλοι τρεις που απελευθερώθηκαν: ο επικεφαλής του γραφείο της Washington Post Τζέισον Ρεζαϊάν, ο πάστορας Σαΐντ Αμπεντινί από το Αϊντάχο και ο πρώην πεζοναύτης από το Μίσιγκαν Αμίρ Χεκματ

Ένας πέμπτος κρατούμενος, ο αμερικανός φοιτητής Μάθιου Τρεβίθικ αφέθηκε ελεύθερος ξεχωριστά το Σάββατο.

Ενθουσιασμένη από την εξέλιξη δηλώνει η Washington Post, αναφερόμενη στην απελευθέρωση του Ρεζάιαν. «Ο εφιάλτης τελείωσε» σημειώνει η εφημερίδα, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ρεζάιαν και η σύζυγός του επιστρέφουν στις ΗΠΑ.

Ελεύθεροι αφέθηκαν και Ιρανοαμερικανοί που κρατούνταν σε αμερικάνικες φυλακές, όπως ανακοίνωσαν δικηγόροι τους στο Reuters.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έδωσαν χάρη σε επτά Ιρανούς που κρατούνταν σε φυλακές των ΗΠΑ εν αναμονή της δίκης τους. Έξι από τους επτά κρατούμενους έχουν διπλή υπηκοότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024