Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολύνεκρη επίθεση της Αλ Σαμπάμπ σε στρατιωτική μονάδα στη Σομαλία

Πολύνεκρη επίθεση της Αλ Σαμπάμπ σε στρατιωτική μονάδα στη Σομαλία

Έφοδο σε στρατιωτική μονάδα στα δυτικά της Σομαλίας πραγματοποίησαν ένοπλοι της ισλαμιστικής Αλ Σαμπάμπ, σκοτώνοντας «αριθμό στρατιωτών. Η ίδια η οργάνωση ισχυρίζεται ότι έχει πάρει τον έλεγχο της βάσης, με τις επίσημες αναφορές να περιορίζονται στο ότι οι συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Έφοδο σε στρατιωτική μονάδα στα δυτικά της Σομαλίας πραγματοποίησαν ένοπλοι της ισλαμιστικής Αλ Σαμπάμπ, σκοτώνοντας «αριθμό στρατιωτών.

Η ίδια η οργάνωση ισχυρίζεται ότι έχει πάρει τον έλεγχο της βάσης, με τις επίσημες αναφορές να περιορίζονται στο ότι οι συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Και οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν ότι από τις συγκρούσεις υπήρξαν νεκροί -η κυβερνητική πλευρά περιορίζεται ότι «δεν υπάρχουν ακόμη εξακριβωμένοι αριθμοί» ενώ η ίδια η αλ Σαμπάμπ υποστηρίζει πως οι νεκροί στρατιώτες φτάνουν τους 63.

Η έφοδος ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής σε στρατιωτική βάση κοντά στο Σέελ Καντό, σε απομακρυσμένο σημείο στην περιφέρεια Γκέντο, στα δυτικά της χώρας.

Η Αλ Σαμπάμπ ανέφερε πως στην έφοδο σκοτώθηκαν στρατιώτες από την Κένυα που βρίσκονται στη Σομαλία ως μέλη της πολυεθνικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης (ΑΕ).

Από την πλευρά τους, οι κενυατικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε σε μονάδα του σομαλικού στρατού που βρίσκεται κοντά σε βάση της δύναμης της ΑΕ και στη συνέχεια οι κενυατικές δυνάμεις βοήθησαν στην αντεπίθεση με στόχο την αλ Σαμπάμπ. Σύμφωνα με τις κενυατικές δυνάμεις, οι συγκρούσεις συνεχίζονταν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024