Τουρκία: Επτά συλλήψεις για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
Επτά άνθρωποι έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα σε σχέση με την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και η οποία προκάλεσε τον θάνατο δέκα ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν γερμανοί τουρίστες.
Επτά άνθρωποι έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα σε σχέση με την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και η οποία προκάλεσε τον θάνατο δέκα ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν γερμανοί τουρίστες.
Την είδηση των συλλήψεων ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά.
Χθες, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι ο βομβιστής καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους που πραγματοποίησε την επίθεση εισήλθε στη χώρα ως πρόσφυγας και δεν βρισκόταν σε λίστα παρακολούθησης.
Ερωτηθείς, εάν η Άγκυρα σχεδιάζει πλήγματα κατά των τζιχαντιστών ως απάντηση στην επίθεση, ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα θα δράσει με τρόπο και σε χρόνο που θεωρεί σωστό.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η εμπλοκή της Ρωσίας στον συριακό εμφύλιο πόλεμο είχε γίνει εμπόδιο στα τουρκικά πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους και ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία φαίνεται πως προστατεύει τους ριζοσπαστικοποιημένους σουνίτες.
Διαβάστε επίσης
- Δέκα νεκροί σε τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
- Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Υπήρξε προειδοποίηση της MIT;
- Υπό κράτηση τρεις Ρώσοι στην Τουρκία για διασυνδέσεις με την ISIS
- Μία σύλληψη για την επίθεση στην Πόλη, «εκτός ραντάρ» ο καμικάζι
- Νταβούτογλου: Ο βομβιστής μπήκε στην Τουρκία ως πρόσφυγας
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο Τραμπ τιμωρεί τη Γερμανία του Μερτς – Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη μείωση των στρατευμάτων τους στη χώρα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Τρεις ασκήσεις που τα βάζουν με την κακή στάση σώματος
- ΕΦΚΑ: Τρία πακέτα αναδρομικών σε συνταξιούχους – Τα ποσά, οι δικαιούχοι και οι πληρωμές
- Συνταγή: Σολομός με noodles και λαχανικά
- Απολογείται σήμερα ο 89χρονος για τις δύο επιθέσεις – Βαρύ το κατηγορητήριο
- Axios: H CENTCOM θα παρουσιάσει στον Τραμπ σχέδιο για σύντομο και ισχυρό πλήγμα κατά του Ιράν
- Πρωινό: Εννέα τροφές για ενέργεια όλη τη μέρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tao-yuan-W-Fptl6DW0g-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442