Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Ισλαμικό Κράτος διεκδικεί την ευθύνη για το χάος στην Τζακάρτα

Το Ισλαμικό Κράτος διεκδικεί την ευθύνη για το χάος στην Τζακάρτα

Διαδικτυακά μέσα που πρόσκεινται στους τζιχαντιστές της ISIS υποστηρίζουν πως οι επιθέσεις στην Τζακάρτα διοργανώθηκαν από υποστηρικτές της, και στόχο είχαν ξένους υπηκόους. Οι αρχές της Ινδονησίας, που μίλησαν εξαρχής για τρομοκρατική επίθεση, είχαν στραφεί σε υποστηρικτές της ISIS, όμως εξαιτίας μηνύματος του αρχηγού της («ανταγωνιστικής») Αλ Κάιντα την προηγουμένη δεν μπορούσε να αποκλειστεί πως το μακελειό ήταν έργο της παλιότερης ισλαμιστικής οργάνωσης.

Διαδικτυακά μέσα που πρόσκεινται στους τζιχαντιστές της ISIS υποστηρίζουν πως οι επιθέσεις στην Τζακάρτα διοργανώθηκαν από υποστηρικτές της, και στόχο είχαν ξένους υπηκόους.

Το μήνυμα μεταδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Αθήνας), όπως μεταδίδει το Reuters, στο Aaamaaq, έναν από τους προπαγανδιστικούς διαύλους που πρόσκεινται στην ISIS.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο αρχηγός της αστυνομίας της Τζακάρτα Τίτο Καρναβιάν δήλωσε πως η τζιχαντιστική οργάνωση «σίγουρα βρίσκεται» πίσω από τις επιθέσεις.

Στη συνέχεια, υποστηρικτές της ISIS επίσης διεκδίκησαν την ευθύνη της επίθεσης με αναρτήσεις τους στο Twitter.

Οι αρχές της Ινδονησίας, που μίλησαν εξαρχής για τρομοκρατική επίθεση, είχαν στραφεί σε υποστηρικτές της ISIS, όμως εξαιτίας μηνύματος του αρχηγού της («ανταγωνιστικής») Αλ Κάιντα την προηγουμένη δεν μπορούσε να αποκλειστεί πως το μακελειό ήταν έργο της παλιότερης ισλαμιστικής οργάνωσης.

H εικόνα στην ίδια την Τζακάρτα παρέμενε συγκεχυμένη για ώρα μετά την, κατά τα φαινόμενα, λήξη των επιθέσεων: Αφού είχαν πέσει νεκροί επτά ύποπτοι ως δράστες, οι αρχές παρέμεναν σε πλήρη κινητοποίηση, μη γνωρίζοντας εάν υπάρχουν ακόμη ένοπλοι ή καμικάζι που μπορεί να προχωρήσουν σε επιθέσεις.

Ενδεικτικό του κλίματος ήταν ότι η τοπική τηλεόραση μίλησε, ώρες αργότερα, για «κρότο από νέα έκρηξη» στο ίδιο σημείο, ο οποίος όμως στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι δεν προερχόταν όντως από νέα επίθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024