Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαυαρός περιφερειακός σύμβουλος στέλνει λεωφορείο με πρόσφυγες στην Μέρκελ

Βαυαρός περιφερειακός σύμβουλος στέλνει λεωφορείο με πρόσφυγες στην Μέρκελ

Με έναν μάλλον προκλητικό τρόπο αποφάσισε να δείξει την αντίθεσή του στην στάση της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης βαυαρός αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης: Έστειλε λεωφορείο με 50 πρόσφυγες «πακέτο» στο κτίριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο. Η συζήτηση για το προσφυγικό έχει πάρει φωτιά στη Γερμανία λόγω της Κολωνίας και οι σκληρές φωνές δυναμώνουν μέσα στο στρατόπεδο της Μέρκελ.

Με έναν μάλλον προκλητικό τρόπο αποφάσισε να δείξει την αντίθεσή του στην στάση της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης βαυαρός αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης: Έστειλε λεωφορείο με 50 πρόσφυγες «πακέτο» στο κτίριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο.

Η συζήτηση για το προσφυγικό έχει πάρει φωτιά στη Γερμανία λόγω της Κολωνίας και οι σκληρές φωνές δυναμώνουν μέσα στο στρατόπεδο της Μέρκελ.

Ενδεικτικά, ο περιφερειακός σύμβουλος Πέτερ Ντράιερ, αξιωματούχος στο Λάντσχουτ, μπορεί να μην προέρχεται από το στρατόπεδο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) αλλά από τους κεντρώους Freie Waehler, όμως ουσιαστικά πραγματοποίησε την απειλή που είχε διατυπώσει παλιότερα ο αρχηγός του αδελφού κόμματος της Μέρκελ στη Βαυαρία, Χορστ Ζέχοφερ – ο οποίος πάντως προσπάθησε να αποτρέψει τον Ντράιερ.

Σκοπός του Ντράιερ ήταν να δείξει πως οι δήμοι και οι κοινότητες «έχουν επιβαρυνθεί υπερβολικά»: «Δεν θα τα καταφέρουμε», είχε δηλώσει, σύμφωνα με τη Welt, στην καγκελάριο τον περασμένο Οκτώβριο σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και την είχε «απειλήσει» ότι θα στέλνει τους επιπλέον πρόσφυγες από την περιοχή του στην καγκελαρία.

«Αν η Γερμανία υποδεχθεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, αυτό σημαίνει ότι στην περιοχή μου αναλογούν 1800 άτομα. Τους επιπλέον θα τους στέλνω με λεωφορείο στην καγκελαρία», φέρεται να είχε δηλώσει στην κυρία Μέρκελ ο περιφερειακός σύμβουλος. Σύμφωνα δε με το δημοσίευμα, η Καγκελάριος είχε απαντήσει: «Αν μου στείλετε λεωφορεία, εγώ θα έπρεπε να τα στείλω πίσω στην Ελλάδα. Αλλά από εκεί, θα έλθουν και πάλι σε σας».

Η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Βαυαρίας Εμίλια Μούλερ απείλησε και με νομικές συνέπειες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024