Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλες πέντε συλλήψεις εθελοντών ΜΚΟ σε ελληνικά νησιά

Αλλες πέντε συλλήψεις εθελοντών ΜΚΟ σε ελληνικά νησιά

«Επαγγελματίες πυροσβέστες από τη Ισπανία που έχουν έλθει στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες» δηλώνουν οι τρεις Ισπανοί, κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος, μέλη της Mη Κυβερνητικής Οργάνωσης «PROEMAID» που συνελήφθησαν σήμερα, Πέμπτη, στη Λέσβο από στελέχη του Λιμενικού Σώματος για βοήθεια σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα. Επίσης, συνελήφθησαν και δύο μέλη δανικής ΜΚΟ.

«Επαγγελματίες πυροσβέστες από τη Ισπανία που έχουν έλθει στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες» δηλώνουν οι τρεις Ισπανοί, κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος, μέλη της Mη Κυβερνητικής Οργάνωσης «PROEMAID» που συνελήφθησαν σήμερα, Πέμπτη, στη Λέσβο από στελέχη του Λιμενικού Σώματος για βοήθεια σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα.

«Δεν μπορούσαμε να επιχειρήσουμε με το δικό μας σκάφος και επιβιβάστηκαν τρία από τα μέλη μας σε σκάφος άλλης οργάνωσης, προκειμένου να βοηθήσουμε κάποια βάρκα, για την οποία ειδοποιηθήκαμε ότι κινδύνευε. Ξαφνικά το λιμενικό μάς ζήτησε να τους ακολουθήσουμε και στη συνέχεια τα μέλη μας συνελήφθησαν, χωρίς να έχουμε καταλάβει το γιατί» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Τόνι Αμαδόρ, εκπροσωπώντας την οργάνωση.

Ο δικηγόρος Μυτιλήνης Χάρης Πέτσικος, συνήγορος των τριών Ισπανών, δήλωσε πως «οι εντολείς μου είναι επαγγελματίες πυροσβέστες στην Ισπανία και ανήκουν σε μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις. Είναι εκπαιδευμένοι διασώστες και βρίσκονται εδώ για να σώζουν ζωές. Η δράση της οργάνωσης είναι σε γνώση του Λιμενικού και έχουν κατατεθεί οι απαραίτητες διαπιστεύσεις. Οι πελάτες μου δεν αντιλαμβάνονται τους λόγους, για τους οποίους έχουν συλληφθεί από τη στιγμή που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα και το μόνο που έκαναν ήταν να βοηθούν πρόσφυγες».

Ο συνήγορος των άλλων δύο κατηγορουμένων μελών της δανικής οργάνωσης Team Humanity, δικηγόρος Μυτιλήνης Θεμιστοκλής Κεφάλας, δήλωσε στην ΕΡΤ: «Θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε στις Αρχές ότι σώζουμε ζωές και ότι δεν έγινε καμία ενέργεια παροχής βοήθειας για παράνομη είσοδο στη χώρα».

Με ανακοίνωση της πριν λίγο στο Διαδίκτυο, η οργάνωση Team Humanity καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να απελευθερώσει τους παράνομα κρατούμενους εθελοντές που συνελήφθησαν επειδή και μόνο προσπαθούσαν να σώσουν ανθρώπινες ζωές».

Οι πέντε κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στον ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο και έως τότε κρατούνται.

Νωρίτερα, συνελήφθησαν στη Χίο δύο ελβετοί εθελοντές για κατοχή ναρκωτικών ουσιών αλλά και για παράβαση του νόμου που αφορά όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024