Δυναμικές κινητοποιήσεις έως και τις 20 Ιανουαρίου αποφάσισαν αγρότες μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, δηλώνοντας έτοιμοι να μείνουν στα μπλόκα για όσο χρειαστεί, ενάντια στις προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις για τον κλάδο τους. Σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, συμφώνησαν στην έξοδό τους με τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία της χώρας από σήμερα, ώστε, όπως είπαν, να οδηγήσουν «σε μπλακ άουτ τη χώρα στις 20 Ιανουαρίου».
Δυναμικές κινητοποιήσεις από σήμερα έως και τις 20 Ιανουαρίου αποφάσισαν αγρότες-μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, δηλώνοντας έτοιμοι να μείνουν στα μπλόκα για όσο χρειαστεί, ενάντια στις προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις για τον κλάδο τους.
Απηύθυναν και κάλεσμα προς άλλους αγρότες για μαζικές κινητοποιήσεις.
Σε συγκέντρωση την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη παρευρέθηκαν περισσότεροι από 500 αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, παραγωγοί λαϊκών αγορών και αλιείς από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη. Συμφώνησαν στην έξοδό τους με τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία της χώρας από σήμερα, ώστε, όπως είπαν, να οδηγήσουν «σε μπλακ άουτ τη χώρα στις 20 Ιανουαρίου».
Μπλόκα αναμένεται να στηθούν στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό, στην Καβάλα, στα τελωνεία (Κήπους και Προμαχώνα), στο Κάστρο Βοιωτίας, Νίκαια και Τέμπη, ενώ στις 20 Ιανουαρίου οι αλιείς σε Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης και Βόλο θα βγάλουν τα καϊκιά τους στα τοπικά λιμάνια.
Επιπλέον, αποφασίστηκε να οργανωθεί μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Agrotica (28 Ιανουαρίου), ενώ στα σχέδιά τους είναι να κατέβουν στη συνέχεια και στην Αθήνα.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής