Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όρεγκον: Oι «καταληψίες καουμπόιδες» καλούν σε συζήτηση για το πότε θα φύγουν

Όρεγκον: Oι «καταληψίες καουμπόιδες» καλούν σε συζήτηση για το πότε θα φύγουν

Την κοινότητα του Μπερνς στο Όρεγκον, την κοντινότερη στο καταφύγιο άγριας ζωής που έχουν καταλάβει ένοπλοι κτηνοτρόφοι στη μάχη για τη χρήση δημόσιας γης, προσκάλεσαν σε συζήτηση οι καταληψίες, λέγοντας πως θα μιλήσουν για το «πότε θα φύγουν». Ο ρυθμός στη ζωή της κοινότητας κινείται πλέον αποκλειστικά γύρω από την κατάληψη, με τα σχολεία να κλείνουν λόγω της υπόθεσης και τους κατοίκους να έχουν ήδη προχωρήσει σε τεταμένες συνελεύσεις για το ζήτημα.

Την κοινότητα του Μπερνς στο Όρεγκον, την κοντινότερη στο καταφύγιο άγριας ζωής που έχουν καταλάβει ένοπλοι κτηνοτρόφοι στη μάχη για τη χρήση δημόσιας γης, προσκάλεσαν σε συζήτηση οι καταληψίες, λέγοντας πως θα μιλήσουν για το «πότε θα φύγουν».

Ο ρυθμός στη ζωή της κοινότητας κινείται πλέον αποκλειστικά γύρω από την κατάληψη, με τα σχολεία να κλείνουν λόγω της υπόθεσης και τους κατοίκους να έχουν ήδη προχωρήσει σε τεταμένες συνελεύσεις για το ζήτημα.

Η σύγκρουση είναι πλευρά της γενικότερης «μάχης» για τη χρήση δημόσιας γης που ακόμη δεν έχει κοπάσει στις ΗΠΑ. Οι καταληψίες, υπό την οικογένεια του Άμον Μπάντι που είναι γνωστή στις ΗΠΑ για τη δραστηριότητά της στο ζήτημα, ήρθαν από άλλες κοινότητες των ΗΠΑ προς υποστήριξη, όπως λένε, δύο τοπικών κτηνοτρόφων που είχαν καταδικαστεί για καταπάτηση ομοσπονδιακής δημόσιας γης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει σε «επίσημες» επαφές με τους κατοίκους του Μπερνς.

Εκπροσωπώντας τους καταληψίες, ο Λαβόι Φίνικαμ (από την Αριζόνα ο ίδιος) μίλησε στους δημοσιογράφους και απεύθυνε πρόσκληση στους κατοίκους του Μπερνς για να τους εξήγησουν τις θέσεις τους.

Την Παρασκευή το απόγευμα «θα κατεβούμε [στο Μπερνς] και θα κάνουμε συνέλευση με την κοινότητα ώστε να τους εξηγήσουμε γιατί βρισκόμαστε εδώ και πότε θα φύγουμε» είπε ο Φίνικαμ. «Θα είναι σημαντικό, προσκαλούμε τους πάντες» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024