Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας στο καναδικό προξενείο για την Eldorado Gold

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας στο καναδικό προξενείο για την Eldorado Gold

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από την καναδική πολυεθνική Eldorado Gold πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης στο καναδικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη μέλη της Επιτροπής Αγώνα Νέων Ρόδων και του Συντονιστικού Ιερισσού Χαλκιδικής. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και άνοιξαν πανό όπου αναγραφόταν «Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στις παρανομίες και στους εκβιασμούς της Eldorado», ενώ προχώρησαν και σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το προξενείο.

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από την καναδική πολυεθνική Eldorado Gold πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης στο καναδικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη μέλη της Επιτροπής Αγώνα Νέων Ρόδων και του Συντονιστικού Ιερισσού Χαλκιδικής.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και άνοιξαν πανό όπου αναγραφόταν «Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στις παρανομίες και στους εκβιασμούς της Eldorado», ενώ προχώρησαν και σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου μπροστά από το προξενείο.

Αναφερόμενη στην απώλεια 600 θέσεων από τα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής, που θα προκαλέσει η απόφαση της Eldorado Gold για αναστολή εργασιών, η Τένια Τσαλή από την Επιτροπή Αγώνα Νέων Ρόδων είπε ότι «το δικαίωμα στην εργασία είναι μεν ιερό, αλλά το ίδιο ιερές είναι και οι άλλες 10.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό που πλήττονται από την επένδυση».

Οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν αφού θυροκόλλησαν στην κεντρική είσοδο του καναδικού προξενείου ψήφισμα διαμαρτυρίας, στο οποίο ζητούν, μεταξύ άλλων, από την κυβέρνηση του Καναδά «να προωθήσει πρακτικές συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των λαών και όχι τα συμφέροντα οικονομικών κολοσσών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024