Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lexus LC 500 2016: Στην κορυφή της coupe τροφικής αλυσίδας

Lexus LC 500 2016: Στην κορυφή της coupe τροφικής αλυσίδας

Σε μια τολμηρή κίνηση η Lexus κάνει πραγματικότητα από το Detroit το εκκεντρικό coupe LC το οποίο θα πάρει θέση στην κορυφή των αντίστοιχων προτάσεων της φίρμας.


Πιστή στην υπόσχεσή της, η Lexus παρουσιάζει στο Detroit την έκδοση παραγωγής του εκκεντρικού σπορ coupe LF-LC το οποίο είχε πρωτοσυστηθεί και πάλι από την αμερικανική έκθεση πριν τέσσερα χρόνια ως πρωτότυπο και πλέον ξανασυστήνεται ως το μοντέλο που θα πάρει θέση στην κορυφή της coupe γκάμας της ιαπωνικής φίρμας.

Σχεδιαστικά το νέο coupe μοντέλο δεν απομακρύνεται από την αισθητική του πρωτοτύπου LF-LC, διατηρώντας ανέπαφες τις δυναμικές αναλογίες και τις έντονες αιχμές που συνιστούν την εκκεντρικά σπορ εμφάνισή του ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι λεπτομέρειες που συνιστούν τη σχεδιαστική υπογραφή της Lexus σε μια αιχμηρότερη αλά LFA προσέγγιση, ανάλογη του προσανατολισμού του μοντέλου.

Το νέο coupe της Lexus αποκαλύφθηκε στην κορυφαία έκδοσή του με τα διακριτικά LC 500 και η οποία εξοπλίζεται με τον V8 κινητήρα των 5,0 λίτρων που εφοδιάζει επίσης και τις ισχυρότερες εκδόσεις των RC και των GS με τα διακριτικά F, αποδίδοντας 467 ίππους και 526 Nm ροπής.

Στην περίπτωση του νέου coupe συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων που μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς δίνοντας τη δυνατότητα στο LC 500 να επιταχύνει από 0-96 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4,5 δευτερόλεπτα σύμφωνα με τις συστάσεις.

Νέα είναι και η αρχιτεκτονική όπου βασίζεται το νέο coupe της Lexus και η οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις σχεδιάστηκε με γνώμονα την καλύτερη κατανομή βάρους. Για την ακρίβεια όπως διευκρινίζει η ιαπωνική φίρμα το σκεπτικό είναι η πλειονότητα του όγκου μεταξύ των οποίων ο κινητήρας και ο θάλαμος επιβατών να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κεντρικά και πιο χαμηλά προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς.

auto.in.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024