Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κολωνία: Πάνω από 500 οι επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Κολωνία: Πάνω από 500 οι επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Σε πάνω από 516 ανέρχονται οι επιθέσεις που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, εκ των οποίων 40% ήταν σεξουαλικές, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της αστυνομίας. Ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται, καθώς άλλα 379 κρούσματα αναφέρθηκαν στην αστυνομία το Σάββατο. Για οργανωμένες επιθέσεις κάνει λόγο ο γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης. Άγρια επίθεση από αγνώστους στο κέντρο της Κολωνίας δέχτηκαν έξι Πακιστανοί και ένας Σύρος.

Σε πάνω από 516 ανέρχονται οι επιθέσεις που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, εκ των οποίων 40% ήταν σεξουαλικές, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της αστυνομίας.

Ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται, καθώς άλλα 379 κρούσματα αναφέρθηκαν στην αστυνομία το Σάββατο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάικο Μας δήλωσε στην εφημερίδα Bild την Κυριακή ότι πλέον είναι πεπεισμένος πως οι επιθέσεις ήταν οργανωμένες.

«Εάν τόσα άτομα συγκεντρώθηκαν για να διαπράξουν εγκλήματα, αυτό δείχνει ότι ήταν προσχεδιασμένες οι επιθέσεις. Κανείς δεν μπορεί να με πείσει ότι δεν ήταν συντονισμένοι οι δράστες» τόνισε.

Οι Αρχές αλλά και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι δράστες ήταν περίπου 1.000 κυρίως άνδρες, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας πριν χωριστούν σε μικρότερες ομάδες.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, αιτούντες άσυλο και μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική είναι οι νούμερο ένα ύποπτοι για αυτές τις επιθέσεις.

Επιθέσεις κατά έξι Πακιστανών και ενός Σύρου

Ομάδα Πακιστανών και ένας Σύρος δέχθηκαν την Κυριακή άγρια επίθεση από αγνώστους στο κέντρο της Κολωνίας, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Αργά το απόγευμα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, ομάδα περίπου 20 ατόμων επιτέθηκαν κατά έξι Πακιστανών, από τους οποίους τραυματίσθηκαν δύο. Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα πέντε ατόμων επιτέθηκαν κατά 39χρονου Σύρου, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Οξύνει το κλίμα το εξώφυλλο του Focus

Διχάζει τη Γερμανία το εξώφυλλο του περιοδικού Focus στο οποίο απεικονίζεται μία γυμνή λευκή γυναίκα, στο κορμί της οποία υπάρχουν μαύρα αποτυπώματα ανδρικής παλάμης και συνοδεύεται από τον τίτλο «Οι γυναίκες καταγγέλουν. Μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις των μεταναστών: Είμαστε ακόμη ανεκτικοί ή ήδη τυφλοί;».

Γρήγορα ξέσπασε σάλος με πολλούς να χαρακτηρίζουν το εξώφυλλο «ρατσιστικό» και «σεξιστικό», κάνοντας τον αρχισυντάκτη του περιοδικού, Ούλριχ Ράιτς να υπερασπιστεί την επιλογή του Focus.

«Αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε μία συμβολική αναπαράσταση όσων συνέβησαν στην Κολωνία. Γι’ αυτό δείχνουμε μία ταπεινωμένη γυναίκα που έχει υποβιβαστεί σε σεξουαλικό αντικείμενο-αντιπροσωπεύοντας τις πολλές γυναίκες-θύματα- η οποία όμως είναι ταυτόχρονα αποφασισμένη να αμυνθεί» τόνισε. Και συμπλήρωσε ότι όποιος χαρακτηρίζει το εξώφυλλο ρατσιστικό «απλά φοβάται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024