Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός ένοπλος που επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι

Νεκρός ένοπλος που επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι

Συναγερμός σήμανε ξανά στο Παρίσι ανήμερα της επετείου της πολύνεκρης επίθεσης στο Charlie Hebdo. Ένοπλος που προσπάθησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα κρατώντας μαχαίρι σκοτώθηκε από τις σφαίρες αστυνομικών. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο άνδρας φορούσε ζώνη με ψεύτικα εκρηκτικά και φώναξε Αλλαχού Ακμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος). Επίσης κρατούσε χαρτί με τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Συναγερμός σήμανε ξανά στο Παρίσι ανήμερα της επετείου της πολύνεκρης επίθεσης στο Charlie Hebdo. Ένοπλος που προσπάθησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα του 18ου διαμερίσματος κρατώντας μαχαίρι σκοτώθηκε από τις σφαίρες αστυνομικών.

Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας που επικαλείται το Reuters, ο άνδρας φορούσε ζώνη με ψεύτικα εκρηκτικά. «Η ζώνη ήταν ψεύτικη. Το επιβεβαίωσαν οι πυροτεχνουργοί» είπε.

Νωρίτερα, μάρτυρες είχαν δηλώσει ότι είδαν καλώδια να εξέχουν από τα ρούχα του δράστη, ο οποίος κινήθηκε εναντίον αστυνομικού φωνάζοντας Αλλαχού Ακμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος).

O άνδρας είχε στην κατοχή του «ένα (κομμάτι) χαρτί με τη σημαία» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ένα «χειρόγραφο κείμενο στην αραβική γλώσσα με το οποίο αναλάμβανε κατηγορηματικά την ευθύνη», γνωστοποίησε ο εισαγγελέας του Παρισιού.



Διαβάστε επίσης:

Μάρτυρας του περιστατικού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε «δύο ή τρεις πυροβολισμούς» από την πλευρά της αστυνομίας.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν έναν άνδρα πεσμένο στο πεζοδρόμιο, ενώ δίπλα του βρίσκεται κάτι που μοιάζει με ρομπότ εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επίσης επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στις έρευνες, τα στοιχεία του άνδρα τον οποίο σκότωσαν οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιηθεί και ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές για μια υπόθεση κλοπής το 2013 στη νότια Γαλλία.

Την εποχή εκείνη, ο άνδρας είχε δηλώσει ότι ονομάζεται Σάλαχ Άλι και είχε πει στις αρχές ότι ήταν άστεγος και ήταν γεννημένος το 1995 στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου.

Τα δακτυλικά του αποτυπώματα είχαν καταχωρηθεί στο Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης Δακτυλικών Αποτυπωμάτων (FAED), επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

Ελάχιστη ώρα νωρίτερα, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ απότισε φόρο τιμής στους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν στο καθήκον, ανάμεσά τους και τρεις που πυροβολήθηκαν τον Ιανουάριο μετά την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024