Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λέσχη κινηματογράφου για ηλικιωμένους και ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ

Λέσχη κινηματογράφου για ηλικιωμένους και ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ» ξεκινά το πρόγραμμα «Ασημένιοι Θεατές», που αφορά στη δημιουργία και το συντονισμό λέσχης κινηματογράφου, για ηλικιωμένους καθώς και για ασθενείς με άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ και τους φροντιστές τους.

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ» ξεκινά το πρόγραμμα «Ασημένιοι Θεατές», που αφορά στη δημιουργία και το συντονισμό λέσχης κινηματογράφου, για ηλικιωμένους καθώς και για ασθενείς με άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ και τους φροντιστές τους.

Πρόκειται για μια δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope.

Η έναρξη των προβολών θα πραγματοποιηθεί με την ταινία του Γούντι Άλεν «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, στις 17:00-19:00 στην αίθουσα διδασκαλίας και εκδηλώσεων (2ος όροφος) του Κέντρου Αλτσχάιμερ του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ» (Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη) και θα απευθύνεται σε ηλικιωμένους.

Προβολές κινηματογραφικών ταινιών θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, για το διάστημα Νοέμβριος 2015-Ιούνιος 2016και η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Η πρώτη προβολή της εβδομάδας θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 17:00-19:00 και θα απευθύνεται σε ηλικιωμένους. Στόχο θα έχει την προώθηση της ενεργού γήρανσης μέσω της δραστηριοποίησης και της κινητοποίησής τους, καθώς επίσης και την κοινωνική τους δικτύωση, τη διατήρηση και τη βελτίωση της διάθεσης και της γνωστικής τους λειτουργίας.

Η δεύτερη προβολή πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 17:00-19:00 και θα απευθύνεται σε ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ κι άλλους τύπους άνοιας και τους φροντιστές τους. Οι ασθενείς θα παρακολουθούν την ταινία, ενώ παράλληλα οι φροντιστές τους θα έχουν τη δυνατότητα να συζητούν μεταξύ τους και να μοιράζονται εμπειρίες σχετικά με τη φροντίδα, να κοινωνικοποιούνται, να αποφορτίζονται από το άγχος που προκαλεί η συνεχής φροντίδα.

Η δραστηριοποίηση και η συμμετοχή των ασθενών σε ομάδες αναμένεται να έχει θετική επίδραση ως προς τη διατήρηση των γνωστικών τους λειτουργιών αλλά και την άμβλυνση των διαταραχών στη συμπεριφορά.

Η καταπολέμηση του στίγματος της άνοιας είναι ένας ακόμη στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, καθώς οι ασθενείς θα συμμετέχουν σε μια δραστηριότητα που συνήθιζαν και που λόγω της ασθένειας πιθανώς διέκοψαν, προσαρμοσμένη στις δικές τους ανάγκες αλλά και προτιμήσεις.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα και θα παρακινούνται να προτείνουν ταινίες που θα ήθελαν οι ίδιοι να προβληθούν.

Την προβολή θα ακολουθεί σύντομη συζήτηση, που θα συντονίζεται από ειδικό ψυχολόγο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι θα πραγματοποιηθεί μελέτη της επίπτωσης του κινηματογράφου στη ψυχολογία των ηλικιωμένων, των ασθενών και των φροντιστών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Αλτσχάιμερ «Ο Νέστωρ» (Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη, 210-8235050, 210-8235620). Για περισσότερες πληροφορίες: www.nstr.gr.

health.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024