Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέατρο Πορεία: επιτυχημένες παραστάσεις που συνεχίζονται και νέες παραγωγές

Θέατρο Πορεία: επιτυχημένες παραστάσεις που συνεχίζονται και νέες παραγωγές

Συνεχίζονται στο Θέατρο Πορεία οι επιτυχημένες παραστάσεις Μιράντα, Μεγάλη Χίμαιρα και Σκακιστική Νουβέλα, ενώ αναμένονται από τα μέσα Φεβρουαρίου οι Τρεις Αδερφές του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και το νέο έργο του Θανάση Τριαρίδη Οιδίνους σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου. Η «Μιράντα» του πολυβραβευμένου Λιθουανού σκηνοθέτη Όσκαρας Κορσουνόβας παίρνει παράταση και θα συνεχιστεί και […]

Συνεχίζονται στο Θέατρο Πορεία οι επιτυχημένες παραστάσεις Μιράντα, Μεγάλη Χίμαιρα και
Σκακιστική Νουβέλα, ενώ αναμένονται από τα μέσα Φεβρουαρίου οι Τρεις Αδερφές του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και το νέο έργο του Θανάση Τριαρίδη Οιδίνους σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου.

Η «Μιράντα» του πολυβραβευμένου Λιθουανού σκηνοθέτη Όσκαρας Κορσουνόβας παίρνει παράταση και θα συνεχιστεί και μετά τις 17 Ιανουαρίου. Θα παίζεται κάθε Τρίτη και Κυριακή σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με τις υπόλοιπες παραστάσεις.
Το έργο ερμηνεύται ως μια féerie, ή αλλιώς, ένα παραμύθι για ενήλικες και είναι βασισμένο στο τελευταίο έργο της τρικυμίας του Σαίξπηρ. Η Ιωάννα Παππά (Μιράντα) και ο Λαέρτης Μαλκότσης (Πρόσπερο) μέσα από αλλεπάλληλες αλληγορίες, αποκαλύπτουν τη διαχρονική τους βαρύτητα και σημασία. Άλλωστε, όπως είπε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης: «Πρόσπεροι πάντα υπάρχουν. Πάντα υπάρχουν αντιφρονούντες που τους κλείνουν σε κάποια ακατοίκητα, σύγχρονα νησιά.»

Η επιτυχημένη «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου είναι ήδη sold – out μέχρι το τέλος των προγραμματισμένων παραστάσεών της, στις 17 Ιανουαρίου 2016. Από το τέλος του Φεβρουαρίου θα παραταθεί και θα παίζεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 17:00.

Η «Σκακιστική Νουβέλα» του Στέφαν Τσβάιχ θα ρίξει αυλαία στις 11 Ιανουαρίου 2016. Πρόκειται για μια θεατρική διασκευή του έργου Schachnovelle το οποίο εκδόθηκε μετά την αυτοκτονία του Τσβάιχ το 1942. Ο μονόλογος αυτός, που εξερευνά τα όρια του ανθρώπινου μυαλού, αποτελεί τη διαθήκη του συγγραφέα σε έναν κόσμο που στέρησε την ελευθερία του.

Όσον αφορά τις νέες προσθήκες στο πρόγραμμα του θεάτρου στις 18 Φεβρουαρίου θα κάνει πρεμιέρα η νέα μεγάλη παραγωγή «Τρεις Αδερφές» του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Ο σκηνοθέτης μας εξοικειώνει με το έργο με μια δραματουργία-έκπληξη, που αν και «μικραίνει» τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τονίζει την απόσταση από τον εαυτό, από το μέλλον και το παρελθόν.
Εισιτήρια διατίθενται ήδη με προσφορά προπώλησης: 15€ από 17€ & 20€

Τέλος, στις 22 Φεβρουαρίου θα ανέβει η παράσταση «Οιδίνους» – το νέο έργο του Θανάση Τριαρίδη σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου. Ένα έργο που επικεντρώνεται στη ζωτική νοσηρότητα της οικογένειας με άξονα αναφοράς την αρχαία τραγωδία (και ακολουθεί τη δυαδική ιδιαίτερη μορφή όλων των έργων του Τριαρίδη με τη διαρκή συνθήκη διασάλευσης της ταυτότητας).
Πρόκειται για το πέμπτο έργο του θεσσαλονικιού συγγραφέα που ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια στις σκηνές της Αθήνας – ανάμεσα στα προηγούμενα η παράσταση του Μένγκελε που φτιάχτηκε από τους ίδιους σχεδόν συντελεστές (Τριαρίδη, Φιλίππογλου, Γεωργακόπουλο) και παίχτηκε με επιτυχία για τρεις σεζόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

entertainment.in.gr

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024