Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Οι αρραβωνιασμένοι «απαγορεύεται» να κρατιούνται από το χέρι

Τουρκία: Οι αρραβωνιασμένοι «απαγορεύεται» να κρατιούνται από το χέρι

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet) ορίζει ότι οι αρραβωνιασμένοι δεν πρέπει να κρατιούνται από το χέρι ή να περνούν χρόνο μόνοι μέχρι τον γάμο. «Πρέπει να αποφεύγουν το φλερτ, να μην συζούν, να μην απομονώνονται σε κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κουτσομπολιά, να μην κρατιούνται από το χέρι και [να αποφεύγουν] κάθε άλλη συμπεριφορά που δεν εγκρίνεται από το Ισλάμ» σύμφωνα με την τουρκική ισλαμική αρχή.

Οι αρραβωνιασμένοι μπορούν να μιλούν μεταξύ τους για να γνωριστούν αλλά θα πρέπει να αποφεύγουν να κρατιούνται από το χέρι και, πάνω απ’ όλα, να μην φλερτάρουν, συνέστησε σήμερα η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας σε όσους σκοπεύουν να παντρευτούν προσεχώς.

«Δεν είναι κακό να συναντιούνται οι αρραβωνιασμένοι για να γνωριστούν στο βαθμό που δεν θα εκτίθενται δημοσίως» αναφέρει η ανώτατη τουρκική ισλαμική αρχή απαντώντας σε ερώτημα κατά πόσο είναι σκόπιμο να επιτρέπεται στους μελλόνυμφους να συναντιούνται μεταξύ τους πριν από τον γάμο.

«Όμως οι αρραβωνιασμένοι πρέπει να αποφεύγουν το φλερτ, να μην συζούν, να μην απομονώνονται σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κουτσομπολιά, να μην κρατιούνται από το χέρι και [να αποφεύγουν] κάθε άλλη συμπεριφορά που δεν εγκρίνεται από το Ισλάμ» προσθέτει η Διεύθυνση στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον δικτυακό της τόπο.

Η Ντιγιανέτ ιδρύθηκε το 1924, έναν χρόνο μετά τη συγκρότηση του νέου τουρκικού κράτους πάνω στα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το έργο της, με βάση το Σύνταγμα, είναι να διαφωτίζει τον λαό σε θρησκευτικά θέματα.

Μολονότι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη, έχει σε μεγάλο βαθμό υιοθετήσει τον δυτικό τρόπο ζωής, οι Τούρκοι πολίτες, στη μεγάλη πλειονότητά τους, παραμένουν πολύ συντηρητικοί. Στις ανατολικές περιοχές μάλιστα οι σεξουαλικές σχέσεις πριν από τον γάμο αποτελούν ακόμη και σήμερα θέμα ταμπού.

Ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορείται συχνά από τους αντιπάλους του για «εξισλαμισμό» της χώρας και έχει επικριθεί για δηλώσεις που έχει κάνει για τις γυναίκες, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «σεξιστικές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024