Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με την υπογραφή της ISIS σε βάση στο ιρακινό Τικρίτ

Επίθεση με την υπογραφή της ISIS σε βάση στο ιρακινό Τικρίτ

Πέντε βομβιστές αυτοκτονίας εξαπέλυσαν επίθεση στο Καμπ Σπάιχερ, νυν βάση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, στο Τικρίτ, με απολογισμό τουλάχιστον 15 νεκρούς και 22 τραυματίες. Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική ISIS, η οποία έχει αυξήσει τις επιθέσεις αυτοκτονίας μετά την ανακατάληψη του Ραμάντι από τις ιρακινές δυνάμεις.

Πέντε βομβιστές αυτοκτονίας εξαπέλυσαν επίθεση στο Καμπ Σπάιχερ, νυν βάση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, στο Τικρίτ, με απολογισμό τουλάχιστον 15 νεκρούς και 22 τραυματίες.

Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική ISIS, η οποία έχει αυξήσει τις επιθέσεις αυτοκτονίας μετά την ανακατάληψη του Ραμάντι από τις ιρακινές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βαγδάτη που επικαλείται το Reuters, οι πρώτοι δύο βομβιστές αυτοκτονίας οδήγησαν όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά στη δυτική είσοδο της βάσης την Κυριακής.

Μετά την ανατίναξη του οχήματος, ομάδα άλλων τριών βομβιστών μπήκαν στη βάση και έφτασαν στο τμήμα της που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση αστυνομικών, όπου και πυροδότησαν τα εκρηκτικά με το οποία ήταν ζωσμένοι.

Στη συνέχεια, η ISIS με ανάρτησή της στο Διαδίκτυο ανέβαλε την ευθύνη λέγοντας πως είχε στόχο τους «εκπαιδευτές του στρατού των αποστατών».

Η πρόσφατη εκδίωξη της ISIS από το Ραμάντι, αρκετά νοτιότερα του Τικρίτ, ήταν σημαντικό πλήγμα στην παρουσία της οργάνωσης στο Ιράκ, στο οποίο και προσπάθησε να «απαντήσει» με απαντήσεις αυτοκτονίας προσπαθώντας, ανεπιτυχώς, να το ανακαταλάβει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024