Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Δεν με απασχολεί το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από δεξιά

Μητσοτάκης: Δεν με απασχολεί το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από δεξιά

Σε γραμμή μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση βρίσκεται ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που απαιτεί το αξιώμά του», πως η ΝΔ δεν θα παρέχει συναίνεση α λα κάρτ και ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία θα καταρρεύσει από μόνη της». Δηλώνει έτοιμος για άνοιγμα στο κέντρο και πως δεν τον απασχολεί το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από δεξιά.

Σε γραμμή μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση βρίσκεται ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που απαιτεί το αξιώμά του», πως η ΝΔ δεν θα παρέχει συναίνεση α λα κάρτ και ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία θα καταρρεύσει από μόνη της».

Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος για άνοιγμα στο κέντρο και πως δεν τον απασχολεί το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από δεξιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι υπό την ηγεσία του η ΝΔ θα συνεχίσει να «αναδεικνύει ότι προτεραιότητα είναι η ταχεία και αποφασιστική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».

Για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, θεωρεί τον κ. Τσίπρα ακατάλληλο να υλοποιήσει όσες επιβάλλονται στο πρώτο εξάμηνο του 2016, καθώς όπως υποστηρίζει, «έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ιδεολογία του, την πολιτική του ατζέντα και τις δεσμεύσεις του».

Εκτιμά ότι ακόμη και εάν έρθει σε συμφωνία με του εταίρους για το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια, θα αποτύχει στα ζητήματα της Παιδείας και της Δικαιοσύνης.

Αναφορικά με το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής, ο κ Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει ότι «η αντιπολίτευση μας θα είναι σκληρή και σε καμιά περίπτωση συναινετική».

Προσθέτει, δε, ότι το προβάδισμα της ΝΔ θα καταγραφεί δημοκοπικά με την ανάδειξη του νέου προέδρου και ότι θα νικήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της πολιτική ευθύνης και της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το κλείσιμο των τραπεζών τον περασμένο Ιούνιο, αναφέρει ότι ήδη έχει εξαγγείλει μιας εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση όσων διαχειρίστηκαν την οικονομία από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδιορίζεται ως κεντροδεξιός φιλελεύθερος και τονίζει ότι ως πρόεδρος της ΝΔ θα κάνει άνοιγμα στο κέντρο, χωρίς όμως και να τον απασχολεί το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τα δεξιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024