Οι Βρυξέλλες ακυρώνουν τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς
Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις εκδηλώσεις για την έλευση της νέας χρονιάς, εξαιτίας μιας «τρομοκρατικής απειλής». Παράλληλα, ακυρώθηκε το σόου με πυροτεχνήματα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη βελγική πρωτεύουσα. Λιγότερες οι εκδηλώσεις και στο Παρίσι, αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και στη Νέα Υόρκη.
Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις εκδηλώσεις για την έλευση της νέας χρονιάς, εξαιτίας μιας «τρομοκρατικής απειλής».
Παράλληλα, ακυρώθηκε το σόου με πυροτεχνήματα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη βελγική πρωτεύουσα.
Ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ είπε ότι η απόφαση ελήφθη στη βάση πληροφοριών που ελήφθησαν.
Την Τρίτη, Βέλγοι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα που θεωρούνται ύποπτα για τον σχεδιασμό επιθέσεων την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.
Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε ύψιστο επίπεδο συναγερμού μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, καθώς πολλοί από τους δράστες της επίθεσης είχαν ως βάση το Βέλγιο.
Ο δήμαρχος της πόλης Ιβάν Μαγιέρ είπε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTBF: «Μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών αποφασίσαμε να μην πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί το βράδυ της Πέμπτης».
Οι Αρχές του Παρισιού αποφάσισαν να περιορίσουν τη διάρκεια σόου φωτός στην Αψίδα του Θριάμβου που πρόκειται να λάβει χώρα με την αλλαγή του χρόνου, ενώ ακυρώνουν το σόου πυροτεχνημάτων που είχαν προγραμματίσει.
Περίπου 11.000 στρατιώτες, αστυνομικοί και μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης (2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι), ενώ θα επιβληθούν περιορισμοί στην πώληση αλκοόλ.
Η δήμαρχος της πόλης Αν Χινταλγκό είπε ότι η νέα χρονιά θα γιορταστεί σε μία ατμόσφαιρα «νηφαλιότητας και σύμπνοιας».
«Τουρίστες και κάτοικοι θα μπορούν να συναντηθούν στην πιο όμορφη λεωφόρο του κόσμου, αλλά φέτος, θα επικρατήσει η νηφαλιότητα. Δεν θα γίνει ένα μεγάλο σόου και τα πυροτεχνήματα ακυρώνονται» αναφέρει η ιστοσελίδα του Δήμου.
Στο Λονδίνο, αστυνομικοί θα πραγματοποιούν περιπολίες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Συνολικά, 3.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στην πόλη, οι περισσότεροι στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.
Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί και στην Αυστρία τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο οι Αρχές σημειώνουν ότι η Βιέννη δεν έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο είπε ότι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν εφαρμοστεί ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη είναι «πιο ενισχυμένα από ποτέ».
Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας και στο Λας Βέγκας, με αξιωματούχους να καλούν τους τουρίστες να αφήνουν τις τσάντες και τα σακίδιά τους στο σπίτι τους. Περίπου 332.000 άτομα αναμένεται να παρακολουθήσουν το σόου πυροτεχνημάτων στο γεμάτο καζίνο Λας Βέγκας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κιβωτός του κόσμου: Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για τον πατέρα Αντώνιο για τις καταγγελίες ασέλγειας σε βάρος του
- UEFA Champions League: Το MEGA στην κορυφή της τηλεθέασης με τον αγώνα Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν
- Κρήτη: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 20χρονου Νικήτα – «Ήρθατε τώρα που τον σκότωσαν», φώναζαν σε αστυνομικούς
- Αναβαθμίζονται οι εσωτερικές διαδρομές σε μεγάλο άλσος της Αττικής
- Το παρασκήνιο της κόντρας του Αταμάν με τον Μαρτίνεθ (vid)
- Ο έρωτας της Τζέιν Φόντα και του Τεντ Τέρνερ – «Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τσακωμούς»
- Τρόφιμα: Τι έδειξαν οι έλεγχοι για υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων
- Κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Εν πλω προς τα Κανάρια – «Όλοι θα μείνουν μέσα μέχρι την άφιξη των αεροσκαφών»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442