Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν κατά HDP για κουρδική αυτονομία, «ο νόμος θα τους δώσει ένα μάθημα»
O Ερντογάν υποστήριξε πως ο συριακός εμφύλιος «θρέφει τις κουρδικές ορέξεις»

Ερντογάν κατά HDP για κουρδική αυτονομία, «ο νόμος θα τους δώσει ένα μάθημα»

Ξεκάθαρα υπέρ της νομικής διώξης του αρχηγού του φιλοκουρδικού HDP, Σ.Ντεμιρτάς, τάχθηκε ο τούρκος πρόεδρος, με φόντο τις δηλώσεις του πρώτου για κουρδική αυτονομία -την ώρα που τα νοτιοανατολικά της χώρας μοιάζουν με ημι-εμπόλεμη ζώνη. «Ο νόμος και ο λαός θα τους δώσουν ένα μάθημα» είπε ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «σαφή πρόκληση» τις επίμαχες δηλώσεις του Ντεμιρτάς.

Ξεκάθαρα υπέρ της νομικής διώξης του αρχηγού του φιλοκουρδικού HDP, Σ.Ντεμιρτάς, τάχθηκε ο τούρκος πρόεδρος, με φόντο τις δηλώσεις του πρώτου για κουρδική αυτονομία -την ώρα που τα νοτιοανατολικά της χώρας μοιάζουν με ημι-εμπόλεμη ζώνη.

Η τουρκική εισαγγελία άνοιξε έρευνα σε βάρος του Σελαχετίν Ντεμιρτάς επειδή σε αναφορές του το Σαββατοκύριακο είχε μιλήσει για «τοπική αυτοδιακυβέρνηση και τοπική δημοκρατία» σε συνεδρίαση στο Ντιγιάρμπακιρ.

«Ο νόμος και ο λαός θα τους δώσουν ένα μάθημα» είπε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας.

Ο τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ντεμιρτάς «σαφή πρόκληση», ενώ υποστήριξε ότι οι εξελίξεις στη Συρία «θρέφουν την όρεξη των κούρδων ενόπλων εναντίον της (τουρκικής) εθνικής ενότητας».

Με φόντο την κατάσταση στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να απομονώσει το HDP με κινήσεις όπως την ακύρωση συνομιλιών για το ζήτημα της συνταγματικής μεταρρύθμισης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024