Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ
Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), εάν δεν επιλυθεί άμεσα το θέμα της πρόσθετης ασφαλιστικής τους κάλυψης, που -όπως καταγγέλλουν- καταργείται νομοθετικά από 1η Ιανουαρίου 2016.
Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), εάν δεν επιλυθεί άμεσα το θέμα της πρόσθετης ασφαλιστικής τους κάλυψης, που -όπως καταγγέλλουν- καταργείται νομοθετικά από 1η Ιανουαρίου 2016.
Όπως αναφέρουν, με το άρθρο 5 του ν. 2194/94 θεσπίστηκε η υποχρεωτική ασφάλιση με δαπάνη του Δημοσίου όλων των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ που εργάζονται με διατεταγμένη υπηρεσία σε μεταφορικά μέσα (ελικόπτερα, αεροπλάνα, ασθενοφόρα, κινητές μονάδες, πλωτά μέσα κλπ).
Η πρόσθετη αυτή ασφαλιστική κάλυψη έγινε λόγω της «ιδιαίτερης επικινδυνότητας του επαγγέλματός και των σοβαρών ατυχημάτων που συμβαίνουν» σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και υπενθυμίζει ότι κατά τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 13 εργαζόμενοι από πτώση ελικοπτέρων και προ τριετίας δύο άλλοι κάηκαν ζωντανοί σε τροχαίο ατύχημα με ασθενοφόρο στην Κρήτη.
«Η κάλυψη αυτή είναι αυτονόητη για ένα ευνομούμενο και πολιτισμένο ευρωπαϊκό κράτος» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή οπισθοδρόμηση σε συνθήκες Μεσαίωνα» και προειδοποιώντας ότι οι εργαζόμενοι «δεν πρόκειται να ανεχθούν την κατάργηση του δικαιώματός τους αυτού, που το θεωρούν στοιχειώδες μέτρο πρόνοιας».
«Εδώ και 21 χρόνια είχε θεσπιστεί πρόσθετη υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη για γιατρούς και διασώστες, καθώς είχαν συμβεί πολλά ατυχήματα με ασθενοφόρα αλλά και σε αεροδιακομιδές, αλλά δυστυχώς λόγω του τρίτου μνημονίου αυτή κόβεται» δήλωσε τη Δευτέρα στον Σκάι ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κριτική σε Αταμάν: «Σε ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ δεν νομίζω ότι θα έκανε κάτι…»
- Βρετανία: Νέα αποστασία βουλευτή των συντηρητικών – Μεταπήδησε στο κόμμα του Φάρατζ
- Ρόκετς – Πέλικανς 119-110: Σπουδαία νίκη και ματς-ορόσημο για τον Ντουράντ (vids)
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 11 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο – Πάνω από 60 αγνοούμενοι
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
- Όταν τα ντοκιμαντέρ γίνονται screen therapy: Από το πολιτικό χάος στη μαγεία της σύνδεσης και το προσωπικό στοίχημα ενός διάσημου σεφ
