Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Μωρό και παππούς νεκροί στην εμπόλεμη νοτιοανατολική Τουρκία

Μωρό τριών μηνών και ο παππούς του σκοτώθηκαν από αδέσποτες σφαίρες στην πόλη Τζίζρε της νοτιανατολικής Τουρκίας, θέατρο συγκρούσεων μεταξύ στρατιωτών και Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών του PKK. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι άμαχοι στη ΝΑ Τουρκία που έχουν παγιδευτεί ανάμεσα στις μάχες που λαμβάνουν πλέον διαστάσεις αστικού πολέμου. Άλλοι τρεις στρατιώτες έπεσαν νεκροί από έκρηξη βόμβας την Κυριακή, ενώ 200 είναι οι αντάρτες έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Μωρό τριών μηνών και ο παππούς του σκοτώθηκαν από αδέσποτες σφαίρες στην πόλη Τζίζρε της νοτιανατολικής Τουρκίας, θέατρο συγκρούσεων μεταξύ στρατιωτών και Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών του PKK. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι πολίτες στη ΝΑ Τουρκία που έχουν παγιδευτεί ανάμεσα στις μάχες που λαμβάνουν πλέον διαστάσεις αστικού πολέμου.

Εν μέσω των κλιμακούμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων, τρεις Τούρκοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί από έκρηξη βόμβας την Κυριακή, ενώ 200 είναι οι αντάρτες έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου σύμφωνα με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο.

Το σπίτι της οικογένειας στο Τζίζρε βρέθηκε στο επίκεντρο ανταλλαγής πυρών μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών. Το μωρό χτυπήθηκε στο κεφάλι και η οικογένειά του, βλέποντας ότι ανάσαινε ακόμη, κάλεσε ασθενοφόρο. Ο 73χρονος παππούς ανέλαβε να το μεταφέρει μέχρι το ασθενοφόρο, αλλά δέχτηκε και ο ίδιος πυρά.

Το μωρό πέθανε επί τόπου και ο παππούς υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ των Χριστουγέννων και έγινε γνωστό την Κυριακή.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον των Κούρδων ανταρτών σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας και ιδίως στο Τζίζρε.

Την Κυριακή τρεις Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη βόμβα τη στιγμή που το όχημα στο οποίο επέβαιναν διέσχιζε δρόμο στην πόλη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου από «μέλη τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης» ανακοίνωσε ο στρατός, ο οποίος επιρρίπτει την ευθύνη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Εκτός από τους τρεις στρατιώτες, τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός. Η ζωή των τραυματιών δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι σχεδόν 200 μέλη του PKK έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024