Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Frontex: Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει συστηματικότερα απελάσεις λόγω ΠΓΔΜ

Frontex: Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει συστηματικότερα απελάσεις λόγω ΠΓΔΜ

Ενίσχυση της επιτήρησης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, και ιδιαίτερα από αέρος, θεωρεί απαραίτητη ο αρχηγός της Frontex Φαμπρίτσε Λετζέρι για να μείνει σε ισχύ η συνθήκη του Σένγκεν, αναφέροντας ως επιβεβλημένη την ενίσχυση της αυτονομίας δράσης της Frontex ενώ θεωρεί πως και η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε κινήσεις. Εάν η ΠΓΔΜ συνεχίσει να μην δέχεται μετανάστες που δεν μπορούν να ζητήσουν άσυλο, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει «συστηματικότερα σε απελάσεις», αναφέρει.

Ενίσχυση της επιτήρησης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, και ιδιαίτερα από αέρος, θεωρεί απαραίτητη ο αρχηγός της Frontex Φαμπρίτσε Λετζέρι για να μείνει σε ισχύ η συνθήκη του Σένγκεν, αναφέροντας ως επιβεβλημένη την ενίσχυση της αυτονομίας δράσης της Frontex ενώ θεωρεί πως και η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε κινήσεις.

Εάν η ΠΓΔΜ συνεχίσει να μην δέχεται μετανάστες που δεν μπορούν να ζητήσουν άσυλο, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει «συστηματικότερα σε απελάσεις», αναφέρει.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Welt που δημοσιεύεται την Τετάρτη, ο επικεφαλής της Frontex απορρίπτει τον χαρακτηρισμό «φρούριο» για την Ευρώπη, λέγοντας πως χρειάζεται «φύλαξη των εξωτερικών συνόρων εάν πρόκειται να συνεχίσει να ισχύει η Συνθήκη του Σένγκεν, που είναι το θεμέλιο της Ευρώπης όπως την γνωρίζουμε».

Για να γίνει αυτό, είπε, χρειάζεται και επέκταση του ρόλου της Frontex, όπως και καταπολέμηση των αιτιών του προσφυγικού ρεύματος.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Κομισιόν, σημείωσε ο Λετζέρι, η Frontex θα μπορεί να καταρτίζει σε ακραίες περιπτώσεις μέτρα που θα πρέπει υποχρεωτικά να τηρούν τα εκάστοτε κράτη μέλη, ακόμη κι αν δεν συμφωνούν, βάσει των διερυμένων αρμοδιοτήτων που θα έχει μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μία από τις πρώτες επόμενες κινήσεις της Frontex, σημείωσε, θα είναι η «Ταχεία Επέμβαση Ποσειδών» στο Αιγαίο στο τέλος Δεκεμβρίου, με την οποία «θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα με επιπλέον σκάφη για περιπολίες και προσωπικό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024