
Ρέθυμνο: Καταγγελία για βιαιοπραγία σε μαθητή δημοτικού από τη δασκάλα του
Καταγγελία για βιαιοπραγία σε μαθητή δημοτικού σχολείου από την εκπαιδευτικό της τάξης κατατέθηκε από μητέρα στο Ρέθυμνο και συνοδευόταν από βεβαίωση του νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία ο μικρός είναι χτυπημένος στο μέτωπο και έχει οίδημα. Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου παραγγέλθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, παρά τις προσπάθειες να βρεθεί λύση μετά και την κάθετη άρνηση της εκπαιδευτικού ότι χτύπησε τον μαθητή.
Καταγγελία για βιαιοπραγία σε μαθητή δημοτικού σχολείου από την εκπαιδευτικό της τάξης κατατέθηκε από μητέρα στο Ρέθυμνο και συνοδευόταν από βεβαίωση του νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία ο μικρός είναι χτυπημένος στο μέτωπο και έχει οίδημα.
Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου παραγγέλθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, παρά τις προσπάθειες να βρεθεί λύση μετά και την κάθετη άρνηση της εκπαιδευτικού ότι χτύπησε τον μαθητή.
Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Στάθης Κοντογιάννης, «… η σχολική μονάδα, η οποία βρίσκεται σε περιοχή περιφερειακά της πόλης του Ρεθύμνου, βρίσκεται σε αναστάτωση, και για τον λόγο αυτό διέταξε η ΕΔΕ να γίνει άμεσα». Μάλιστα, επισήμανε ότι στο πλαίσιο των καθηκόντων του κάλεσε και τις δύο πλευρές για να μιλήσουν, αλλά η μητέρα εμμένει στην πρόθεσή της να φτάσει η υπόθεση στα πειθαρχικά όργανα. «Η δασκάλα αρνείται ότι βιαιοπράγησε και δη ότι χτύπησε το παιδί στο κεφάλι με βιβλίο» ανέφερε ο κ. Κοντογιάννης.
Η μητέρα επιμένει για το συμβάν, σύμφωνα με όσα της είπε το παιδί της, το οποίο το ίδιο απόγευμα παραπονέθηκε ότι πονάει και το μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί που το εξέτασαν έδωσαν βεβαίωση για οίδημα στο κεφάλι μετά από χτύπημα. Παράλληλα, στην καταγγελία της κάνει λόγο για αδιαφορία από πλευράς της σχολικής μονάδας με διάθεση, μάλιστα, υποβάθμισης του περιστατικού.
«Ο νόμος ορίζει το τι πρέπει να γίνει στις περιπτώσεις αυτές και όλα θα γίνουν κατά γράμμα, ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις» υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κοντογιάννης, σημειώνοντας ότι άσχετα από το τι έχει καταλάβει ο καθένας «… ο αρμόδιος διευθυντής στον οποίο δόθηκε η εντολή της ΕΔΕ, θα βγάλει το πόρισμά του, το οποίο θα πάρει τον δρόμο του προς τα αρμόδια διοικητικά όργανα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σύρος: Ποινικές διώξεις στο ζευγάρι για τον θάνατο της 42χρονης διασώστριας
- Πυρκαγιές: Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια σε Έβρο και Γρεβενά
- Ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε μεταπτυχιακό από την Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού της Βουλγαρίας
- Ο χρόνος των εκλογών ως «όπλο»: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν στην πρόωρη κάλπη ή στο τέλος της 4ετίας
- Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Η Ελλάδα πάντα στέκεται στο πλευρό της Κύπρου
- Αγορά εργασίας: Οι εργοδότες παραπονιούνται για έλλειψη ταλέντων, είναι πραγματικά έτσι; Το λάθος με την AI

