Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ένα Lexus NX με τροχούς και ελαστικά από πάγο

Ένα Lexus NX με τροχούς και ελαστικά από πάγο

H Lexus δοκιμάζει να εξοπλίσει το NX με ένα πλήρως λειτουργικό σετ τροχών και ελαστικών φτιαγμένων από πάγο με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η ιαπωνική φίρμα βρήκε έναν ενδιαφέροντα… χειμωνιάτικο τρόπο προκειμένου να δείξει την εμμονική ακρίβεια με την οποία κατασκευάζει τα οχήματά της.

Έχοντας ήδη στο παρελθόν κατασκευάσει ένα πλήρους μεγέθους IS από χαρτί με την ιαπωνική τέχνη του Origami, η Lexus αυτή τη φορά επέλεξε ως μοντέλο πειραματισμού το NX το οποίο αποφάσισε να εξοπλίσει με ένα σετ πλήρως λειτουργικών τροχών και ελαστικών κατασκευασμένων από πάγο.

Προκειμένου να γίνει αυτό εφικτό το NX χρειάστηκε να παραμείνει στην κατάψυξη και συγκεκριμένα στους -22 βαθμούς Κελσίου για πέντε ημέρες καθώς αυτό αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για να υποδεχτεί τους νέους τους τροχούς.

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή των τροχών από πάγο, χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες έρευνας, εξέλιξης και δοκιμών από την ομάδα Hamilton Ice Sculptors προκειμένου να καταλήξουν στο ιδανικό design. Για να επιτευχθεί αυτό σκανάρισαν με τεχνολογία laser τους πραγματικούς τροχούς του NX και στη συνέχεια με τη συνδρομή υπολογιστικών μοντέλων κατέληξαν στην μορφή που πρέπει να έχουν ώστε να είναι λειτουργικοί.

Ως πρώτη ύλη χρησιμοποιήθηκε αφαλατωμένο νερό πηγής υψηλής καθαρότητας καθώς, βγαίνοντας από το… ψυγείο οι τροχοί θα έπρεπε να είναι απολύτως διαφανείς και καθαροί, ενώ προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο βάρος του NX, προσέθεσαν μέρη από ακρυλικό ενισχύοντας την αντοχή του πάγου.

Ως τελευταία πινελιά η ομάδα που ανέλαβε την σμίλευση των τροχών στον πάγο ενσωμάτωσε LED κάνοντας το αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Μια λεπτομέρεια που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι αφού οι τροχοί τοποθετήθηκαν στο ιαπωνικό SUV και επακολούθησαν πέντε ημέρες στην κατάψυξη, το NX κατάφερε να «πάρει μπροστά» με την πρώτη δοκιμή, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Lexus.

auto.in.gr

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024