Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα εξάμηνη παράταση για τις κυρώσεις της ΕΕ κατά Ρωσίας

Νέα εξάμηνη παράταση για τις κυρώσεις της ΕΕ κατά Ρωσίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε επίσημα τη Δευτέρα για διάστημα έξι μηνών, όπως ήταν αναμενόμενο, τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία για την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας και το ρόλο της στη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία. Διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες ανέφεραν πάντως ότι αυτή ενδεχομένως να είναι η τελευταία παράταση του συνόλου των κυρώσεων σε βάρος του ενεργειακού, χρηματοπιστωτικού και αμυντικού τομέα της Ρωσίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε επίσημα τη Δευτέρα για διάστημα έξι μηνών, όπως ήταν αναμενόμενο, τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία για την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας και το ρόλο της στη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία.

«Στις 21 Δεκεμβρίου 2015 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρέτεινε τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μέχρι την 31η Ιουλίου 2016» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στις Βρυξέλλες.

«Δεδομένου ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν θα έχουν εφαρμοστεί πλήρως μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, η διάρκεια των κυρώσεων παρατάθηκε ενόσω το Συμβούλιο θα συνεχίζει την αξιολόγηση της προόδου για την εφαρμογή τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι αυτή ενδεχομένως να είναι η τελευταία παράταση του συνόλου των κυρώσεων σε βάρος του ενεργειακού, χρηματοπιστωτικού και αμυντικού τομέα της Ρωσίας.

Η Γαλλία και ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη έχουν επιδιώξει επαναπροσέγγιση με τη Μόσχα στο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας και εν μέσω της προσπάθειας τερματισμού του πολέμου στη Συρία. Ωστόσο, άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ αντιτείνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει επαναπροσέγγιση έως ότου γίνει σεβαστή η συμφωνία του Μινσκ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στη νέα παράταση, υποστήριξε ότι θα ενθαρρύνει το Κίεβο να παραβιάσει τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024