Βέλγιο: Πέντε συλλήψεις στο πλαίσιο των ερευνών για την 13η Νοεμβρίου
Πέντε άτομα συνέλαβαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων στη διάρκεια εφόδων σε κατοικίες στις Βρυξέλλες το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα, στο πλαίσιο των ερευνών για τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η Εισαγγελία. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.
Πέντε άτομα συνέλαβαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων στη διάρκεια εφόδων σε κατοικίες στις Βρυξέλλες το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα, στο πλαίσιο των ερευνών για τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η βελγική Εισαγγελία.
Το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε κτίριο κοντά στη συνοικία Ντανσάερτ των κεντρικών Βρυξελλών συλλαμβάνοντας δύο αδέλφια και έναν φίλο τους.
«Μία εκτενής ανάλυση των αρχείων τηλεφωνικών κλήσεων ήταν η βάση γι’ αυτή την κατ’οίκον έρευνα» ανέφεραν σε δήλωσή τους οι εισαγγελείς.
Άλλη μία έφοδος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή Λάεκεν των Βρυξελλών, βόρεια της πόλης, όπου συνελήφθησαν άλλοι δύο άνθρωποι.
Οι συλληφθέντες αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.
«Όσον αφορά τα αποτελέσματα των εφόδων δεν θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά ή όπλα» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, το επίκεντρο της έρευνας στράφηκε στο Βέλγιο, όπου έχουν γίνει πολλές συλλήψεις υπόπτων για παροχή βοήθειας στους δράστες.
Ο φυγάς Σαλάχ Αμπντεσλάμ, Βέλγος υπήκοος, ο οποίος φέρεται ότι είχε άμεση εμπλοκή στις επιθέσεις του Παρισιού, παραμένει άφαντος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Κεσσές για υποκλοπές: Λαμπάδα πρέπει να ανάψει ο Λαβράνος στον κουμπάρο του Γρηγόρη Δημητριάδη
- Φίλοι εναντίον φίλων – Σπάνιος «εμφύλιος πόλεμος» δίχασε τη μεγαλύτερη ομάδα χιμπατζήδων
- Ένα γράμμα του DNA αρκεί για να μετατρέψει θηλυκά έμβρυα σε αρσενικά
- Ο Τραμπ ακύρωσε ό,τι ονειρεύεται κάθε λογικός πρόεδρος: Καλούς πράκτορες και ακριβείς πληροφορίες για το Ιράν
- Οι τελευταίες «δουλειές» που έκανε ο Κώστας Τσιάρας, πριν κλείσει την πόρτα του ΥΠΑΑΤ
- Στο «στόχαστρο» και της Μίλαν ο Καρέτσας
- Γιαν Μαρτέλ: Οι ήρωες της Ιλιάδας είναι οι Γκέιτς και οι Έπσταϊν της εποχής που τσακώνονται μεταξύ τους
- Στον Προφήτη Ελισσαίο του Ψυρρή η πρώτη προφορά του Επιταφίου – Κατάνυξη στη «γειτονιά» του Παπαδιαμάντη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-136x85.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442