Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Λατρεύω τη μαύρη Ερμιόνη»

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Λατρεύω τη μαύρη Ερμιόνη»

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου Κακόβουλα σχόλια απασχόλησαν τα τελευταία 24ωρα τη συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της συμμετοχής της αφρικανής ηθοποιού, Νόμα Ντουμεζγουένι, στη θεατρική διασκευή του Χάρι Πότερ μέσα από το ρόλο της Ερμιόνης. Η παράσταση Ο Χάρι και το καταραμένο παιδί θα σηκώσει αυλαία τον Ιούλιο σε βρετανική σκηνή, ήδη όμως φαίνεται να κυριαρχεί […]

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Κακόβουλα σχόλια απασχόλησαν τα τελευταία 24ωρα τη συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της συμμετοχής της αφρικανής ηθοποιού, Νόμα Ντουμεζγουένι, στη θεατρική διασκευή του Χάρι Πότερ μέσα από το ρόλο της Ερμιόνης.

Η παράσταση Ο Χάρι και το καταραμένο παιδί θα σηκώσει αυλαία τον Ιούλιο σε βρετανική σκηνή, ήδη όμως φαίνεται να κυριαρχεί ως θέμα σε αρκετές συζητήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Απαντώντας μέσα από το Twitter σε ρατσιστικά σχόλια, η δημιουργός του Χάρι Πότερ σημείωσε: «Καστανά μάτια, φουσκωτά μαλλιά και μεγάλη εξυπνάδα. Δεν είχε συμπεριληφθεί πότε στο βιβλίο το λευκό δέρμα ως προϋπόθεση για να πάρει μια κοπέλα το ρόλο της Ερμιόνης. Λατρεύω τη μαύρη Ερμιόνη».

Ωστόσο, χρήστης του Twitter υποστήριξε πως η Ρόουλινγκ μέσα στο έργο αναφέρεται στο «λευκό πρόσωπο» της Ερμιόνης. Χωρίς να πτοείται όμως από τσουχτερές δηλώσεις, η συγγραφέας είπε ότι είναι ενθουσιασμένη από τη νέα πρωταγωνιστική ομάδα.

Για μήνυμα ισότητας έκαναν λόγο ορισμένοι χρήστες, και πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν τον ίδιο ενθουσιασμό με τη δημιουργό του έργου.

Ένας, μάλιστα, χρήστης με καλή διάθεση έγραψε: «Τόσο ο πρόεδρος της χώρας μου όσο και η Ερμιόνη μου είναι μαύροι».

Την πρωταγωνιστική ομάδα απαρτίζουν οι Τζέιμι Πάρκερ στο ρόλο του Χάρι Πότερ και Πολ Θόρνλει στο ρόλο του Ρον Ουέσλι. Οι ήρωες του έργου έχουν συμπληρώσει πια τα 30 έτη, δεν εντάσσονται στην παιδική ηλικία.

Μια νέα Ερμιόνη θα γνωρίσει το κοινό μέσα από την ερμηνεία της Ντουμεζγουένι που είχε αποσπάσει το 2006 το βραβείο Ολίβιε.

entertainment.in.gr

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024