Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαζικότατη η συμμετοχή για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ

Μαζικότατη η συμμετοχή για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ, με τους ψηφοφόρους να σχηματίζουν ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ολιγόωρη διακοπή λόγω τεχνικού πρόβλήματος.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ, με τους ψηφοφόρους να σχηματίζουν ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ολιγόωρη διακοπή στη διαδικασία λόγω τεχνικού πρόβλήματος που προέκυψε, καθώς η εταιρεία που έχει αναλάβει να τη διεκπεραιώσει είχε προγραμματίσει το κλείσιμο της κάλπης στις 7 μ.μ. χωρίς να έχει προβλέψει την παράταση ώς τις 8 μ.μ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι ψηφοφόροι ξεπερνούν τους 400.000. Η ΚΕΦΕ ανακοίνωσε νωρίτερα την παράταση της διαδικασίας κατά μία ώρα, ενώ όπου υπάρχουν ψηφοφόροι η διαδικασία θα συνεχίζεται και πέραν των 8 μ.μ.

Την παράταση της εκλογικής διαδικασίας ανακοίνωσε ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γ. Τραγάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κάλπες θα έκλειναν στις 20.00, αλλά όπου υπήρχουν ακόμα πολίτες παρόντες που επιθυμούσαν να ψηφίσουν, η εφορευτική επιτροπή θα μπορούσε να συνεχίσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος.

Ο κ. Τραγάκης ευχαρίστησε τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους γιατί, όπως τόνισε, συνέβαλαν ώστε να είναι μεγάλη η προσέλευση του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από τις κάλπες η Συγγρού έστελνε μήνυμα πως θα ήταν ικανοποιημένη, εάν οι ψηφοφόροι έφταναν τους 300.000.

Πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί όποιος από τους τέσσερις διεκδικητές συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση που κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η μάχη θα κριθεί στον β’ γύρο, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους υποψηφίους.

Εάν απαιτηθεί β’ γύρος, τότε δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α’ γύρο, δηλαδή δεν μπορούν να ψηφίσουν σε τυχόν επαναληπτική εκλογή όσοι δεν ψηφίσουν στις 20 Δεκεμβρίου.

Μηνύματα ενότητας έστειλαν το πρωί όλοι οι υποψήφιοι καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει μαζικά.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απηύθυνε μήνυμα ενότητας, λέγοντας: «Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μεγάλη νικήτρια είναι η ΝΔ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κηφισιά όπου ψήφισε, δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του κόσμου και έστειλε μήνυμα ενότητας. «Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κεντροδεξιά παράταξη» τόνισε.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στις εκλογές και τόνισε: «Σήμερα γυρίζουμε σελίδα στη ΝΔ και αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν».

Ικανοποιημένος για τη μεγάλη συμμετοχή εμφανίστηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι ο κόσμος αγκαλιάζει τη ΝΔ. Από το Περιστέρι, όπου ψήφισε, έστειλε το μήνυμα ότι «από αύριο θα είμαστε όλοι ενωμένοι για να φτιάξουμε μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε».

Το μεσημέρι ψήφισε στην Κηφισιά ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τη σύζυγό του. Ο πρώην πρωθυπουργός απηύθυνε μήνυμα ενότητας στην παράταξη «για να μπει τέλος σε αυτήν την αδίαστακτη και ανίκανη κυβέρνηση».

O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ψήφισε το πρωί της Κυριακής στην Θεσσαλονίκη, στο παλαιό κτήριο του Δήμου μαζί με την σύζυγό του Νατάσσα και αποχώρησε δίχως να κάνει δηλώσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024