Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 27χρονου στην Καλλιθέα

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 27χρονου στην Καλλιθέα

Στα ίχνη των δραστών της δολοφονίας 27χρονου Σύρου, στις 31 Ιανουαρίου 2014 στην Καλλιθέα, έφτασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Τμήματα της σορού του θύματος είχαν βρεθεί την 1η Φεβρουαρίου 2014 μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην Καλλιθέα και έξι ημέρες αργότερα σε ταξιδιωτικό σάκο στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο.

Στα ίχνη των δραστών της δολοφονίας 27χρονου Σύρου, στις 31 Ιανουαρίου 2014 στην Καλλιθέα, έφτασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τμήματα της σορού του θύματος είχαν βρεθεί την 1η Φεβρουαρίου 2014 μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην Καλλιθέα και έξι ημέρες αργότερα σε ταξιδιωτικό σάκο στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του 27χρονου προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκλήθηκε από αμβλύ όργανο.

Δράστες είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 32 και 22 ετών, ήδη έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος αναζητείται.

Όπως διαπιστώθηκε, το θύμα είχε έρθει στην Ελλάδα λίγο καιρό πριν τη δολοφονία του, με τη βοήθεια παράνομων διακινητών αλλοδαπών. Σκοπός του ήταν να ταξιδεύσει στη Σουηδία, πλην όμως, λόγω έλλειψης ταξιδιωτικών εγγράφων, ήρθε σε επαφή με τον 32χρονο Σύρο, ο οποίος δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Συμφωνήθηκε η προώθηση του 27χρονου στη Σουηδία, με την καταβολή προηγουμένως χρηματικής αμοιβής ύψους 4.000 ευρώ. Η αμοιβή πράγματι καταβλήθηκε, μέσω εταιρίας ταχυμεταφοράς χρημάτων, ωστόσο οι δύο δράστες κάλεσαν τον 27χρονο στο σπίτι τους στην Καλλιθέα, όπου τον δολοφόνησαν και στη συνέχεια τεμάχισαν τη σορό του προκειμένου να την εξαφανίσουν.

Ο 32χρονος δράστης μετά το έγκλημα εξαφανίστηκε, διαφεύγοντας στην Τουρκία, όπου συνέχισε να δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, πράξη για την οποία τελικά συνελήφθη στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 από τις λιμενικές Αρχές της Πάτμου, όταν κατελήφθη να μεταφέρει με σκάφος αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και φυλακίστηκε στα Τρίκαλα, όπου και εντοπίστηκε.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία, περιύβριση νεκρού και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024