Στόχος ένας έντιμος συμβιβασμός με την ΠΓΔΜ, λέει ο Ν.Κοτζιάς
Την ανάγκη ενός έντιμου συμβιβασμού στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του των Σκοπίων. Ο Νίκολα Ποπόσκι, είπε ότι οι διαφορές στο θέμα της ονομασίας είναι τεράστιες, ωστόσο, υπάρχει ανάγκη βελτίωσης των διμερών σχέσεων.
Την ανάγκη ενός έντιμου συμβιβασμού στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του των Σκοπίων.
Ο κ. Κοτζιάς συμπλήρωσε ότι οι δύο πλευρές θέλουν να αξιοποιήσουν τις συζητήσεις που γίνονται στον ΟΗΕ για την ονομασία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη απομόνωσης των ακραίων και αλυτρωτικών φωνών.
«Στη συνάντηση συζητήθηκε η ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ, αλλά και ενεργειακά ζητήματα» συνέχισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.
Ο Νίκολα Ποπόσκι από την πλευρά του είπε ότι οι διαφορές στο θέμα της ονομασίας είναι τεράστιες, ωστόσο, υπάρχει ανάγκη βελτίωσης των διμερών σχέσεων.
«Δεν θέλουμε μια οποιαδήποτε λύση στο θέμα του ονόματος» ξεκαθάρισε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να περάσουμε ένα βουνό» για να λύσουμε το συγκεκριμένο θέμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά