Άλλες πέντε σοροί προσφύγων εντοπίστηκαν την Τετάρτη στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Λιμενικοί ανέσυραν νεκρές τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι, ενώ δεν κατέστη προς το παρόν δυνατή η ανάσυρση της πέμπτης σορού, καθώς βρισκόταν κοντά σε βραχώδη ακτή όπου δεν ήταν εφικτή η προσέγγιση του σκάφους. Εκτιμάται ότι πρόκειται για θύματα του ναυαγίου της 9ης Δεκεμβρίου. Τότε, βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, είχαν εντοπιστεί 12 νεκροί, είχαν διασωθεί 26 άτομα, ενώ αγνοούμενοι ήταν άλλοι 10-13 πρόσφυγες.
Άλλες πέντε σοροί προσφύγων εντοπίστηκαν την Τετάρτη στα νερά του Αιγαίου, στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου.
Στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που περισυνέλεξε τέσσερα πτώματα, τριών γυναικών και ενός ανήλικου κοριτσιού, σε προχωρημένη σήψη.
Αντιθέτως, δεν κατέστη προς το παρόν δυνατή η ανάσυρση της πέμπτης σορού, καθώς βρισκόταν κοντά σε βραχώδη ακτή όπου δεν ήταν εφικτή η προσέγγιση του σκάφους.
Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Θεραπευτήριο-Κέντρο Υγείας Λέρου και πρόκειται να διακομιστούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου, στη Ρόδο.
Εκτιμάται ότι πρόκειται για θύματα του ναυαγίου της 9ης Δεκεμβρίου. Τότε, βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, είχαν εντοπιστεί 12 νεκροί, εκ των οποίων έξι παιδιά, δύο γυναίκες και τέσσερις άντρες, είχαν διασωθεί 26 άτομα, ενώ αγνοούμενοι –με βάση τις μαρτυρίες των διασωθέντων- ήταν άλλοι 10-13 πρόσφυγες.
Ο χειριστής της βυθισμένης λέμβου, ένας 55χρονος αλλοδαπός εκ των διασωθέντων, συνελήφθη από τους λιμενικούς.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).