Η ομάδα «Ρουβίκωνας» πίσω από την επίθεση στον «Τειρεσία»
Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του Τειρεσία, στο Μαρούσι, το πρωί της Τετάρτης. Κατηγορεί την εταιρεία ότι «φακελώνει» τους πολίτες και έχει λειτουργία που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει τίποτα από τις μυστικές υπηρεσίες.
Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του Τειρεσία, στο Μαρούσι, το πρωί της Τετάρτης.
Στο κείμενο για την ανάληψη ευθύνης η ομάδα κατηγορεί την κυβέρνησης ότι μένει πιστή «στις επιταγές των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της ΕΕ, επιβάλλει νέα, άγρια φοροεπιδρομή, παράλληλα με άλλα επαχθή μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα, αφήνοντας ωστόσο ανέγγιχτους τους οικονομικά ισχυρούς».
Για την επίθεση στα γραφεία του «Τειρεσία» σημειώνεται πως «είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 από τις τράπεζες, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Κύριο έργο του όμως είναι το φακέλωμα αυτών που συναλλάσσονται με αυτό. Γίνεται μάλιστα και συλλογή προσωπικών δεδομένων εν αγνοία αυτών που φακελώνονται».
«Από την λειτουργία του, που δεν έχει άλλωστε τίποτα να ζηλέψει από τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών (ως προς τα στοιχεία που συλλέγει), πάρα πολλά άτομα από τα αδύναμα οικονομικά στρώματα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Ακόμα και στις κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς παίζει τον ρόλο του ο «αμαρτωλός» Τειρεσίας. Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε σήμερα να ‘επισκεφτούμε’ τα κεντρικά γραφεία του Τειρεσία στο Μαρούσι» καταλήγει το κείμενο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» με τις μπομπονιέρες: Απαντούν μέσω του in στην «απατεώνισσα» – «Ας σταματήσει να παίζει το θύμα!»
- Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στην «τσίτα»
- Το Τσερνόμπιλ αρνείται να πεθάνει σαράντα χρόνια μετά – Ένα σπαρακτικό λεύκωμα αντοχής
- Μπορώ να περάσω το φανάρι με… πορτοκαλί; Τι λέει ο νέος ΚΟΚ και ποιο είναι το πρόστιμο
- Μελάνια Vs Τζάκι: Η αντίδραση δύο πρώτων κυριών μπροστά στον κίνδυνο
- Ανατολική Αττική: «Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ» – Σε απόγνωση οι πλημμυροπαθείς, περιμένουν τις αποζημιώσεις
- Κηφισιά – Παναιτωλικός 0-0: Αμφότεροι «βολεύτηκαν» με την ισοπαλία
- ΗΠΑ: Νέο βίντεο από τους πυροβολισμούς στο δείπνο Τραμπ – Γιατί φυγαδεύτηκε πρώτος ο αντιπρόεδρος Βανς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442