Αλλάζουν ξανά οι αστυνομικές ταυτότητες με κόστος 10 ευρώ
Στην αλλαγή όλων των αστυνομικών ταυτοτήτων προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση. Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι Έλληνες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου σύγχρονες ταυτότητες, για τις οποίες θα κληθούν να πληρώσουν 10 ευρώ.
Στην αλλαγή όλων των αστυνομικών ταυτοτήτων προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση. Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι Έλληνες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου σύγχρονες ταυτότητες, για τις οποίες θα κληθούν να πληρώσουν 10 ευρώ.
Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Ιανουαρίου την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, είπε στην ΕΡΤ ότι πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο και που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα.
«Υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πολίτη, υπολογίζουμε γύρω στα 10 ευρώ ότι θα κοστίσει κάθε ταυτότητα και είμαστε στην διαδικασία προκειμένου να συντάξουμε και να αιτιολογήσουμε τις νέες ταυτότητες» πρόσθεσε.
Η επιτροπή θα προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου στις νέες ταυτότητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καρδίτσα: Διακόπηκαν τα σχολικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ λόγω συσσωρευμένων χρεών της Περιφέρειας
- Θεσσαλονίκη: Μήνυση για προσβολή μνήμης νεκρού από την οικογένεια της καθηγήτριας μετά την επιστολή γονέων
- Δημοψήφισμα στο Καζακστάν για την ψήφιση νέου Συντάγματος
- Σακελλαρίδης (Νέα Αριστερά): Αποδείχθηκε ότι ο Κ. Μητσοτάκης και το πρωθυπουργικό του γραφείο είναι οι ηθικοί αυτουργοί των υποκλοπών
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (13/3): Δράση με Ευρωλίγκα και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο βόλεϊ
- Έριξε το σύνθημα ο Τσίπρας: Στο +3 το κόμμα – Mε νέα χρώματα το Ινστιτούτου


