
Νταβούτογλου: Θέλουμε το άνοιγμα περισσότερων Κεφαλαίων
Στόχος της Τουρκίας είναι το άνοιγμα περισσότερων Κεφαλαίων προκειμένου να δοθεί ώθηση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας και θέλει να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή το συντομότερο δυνατόν, είπε σήμερα, Τρίτη, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
Στόχος της Τουρκίας είναι το άνοιγμα περισσότερων Κεφαλαίων προκειμένου να δοθεί ώθηση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας και θέλει να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή το συντομότερο δυνατόν, είπε σήμερα, Τρίτη, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο Νταβούτογλου έκανε τα σχόλια αυτά σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον βούλγαρο ομόλογό του, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σόφια.
Σημειώνεται ότι χθες, Δευτέρα, στο πλαίσιο της συμφωνίας με ζητούμενο την τουρκική συνεργασία στην ανάσχεση του προσφυγικού ρεύματος προς την Ευρώπη, οι «28» άνοιξαν επίσημα το Κεφάλαιο 17.
Το Κεφάλαιο 17 σχετίζεται με την οικονομική και τη νομισματική ένωση.
Παράλληλα, ο Νταβούτογλου παραδέχθηκε ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ έχουν προχωρήσει πολύ μετά την πρόσφατη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας. «Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια» σημείωσε ο Νταβούτογλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος – Ισραήλ: Νέες συνομιλίες θα φιλοξενήσουν οι ΗΠΑ την Πέμπτη
- Βραζιλία: Σχεδόν 200 τουρίστες επισκέφθηκαν φαβέλα για το ηλιοβασίλεμα και έπεσαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών
- Τουρκία: Πόζαρε με τη σημαία του ψευδοκράτους η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο του ΟΗΕ
- Αϊτή: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών από πολυεθνική δύναμη που θα έπρεπε να τα προστατεύει
- Ουκρανία: Για κλιμάκωση των επιθέσεων και επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
