Με πυραύλους κρουζ χτυπά για πρώτη φορά η Γαλλία το Ισλαμικό Κράτος
Αεροσκάφη της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν για πρώτη φορά πλήγματα με πυραύλους κρουζ εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος του Ιράκ, στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.
Αεροσκάφη της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν για πρώτη φορά πλήγματα με πυραύλους κρουζ εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος του Ιράκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.
Οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς SCALP εκτοξεύτηκαν από γαλλικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τις βάσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία, στο πλαίσιο επιδρομής, η οποία στοχοθέτησε κέντρο επιχειρήσεων, κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης και εγκατάσταση ανεφοδιασμού στο δυτικό Ιράκ στα σύνορα με τη Συρία.
Οι πύραυλοι αυτού του είδους χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στις αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη το 2011 και σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, καθένας τους στοιχίζει 850.000 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Marfin: «Δεν υπάρχει ταυτοποίηση προσώπων, αλλά κινητών αντικειμένων», λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης
- Βασίλης Κικίλιας: «Για εμάς η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα – Πληρότητες έως και 100%»
- «Οι 12 Ένορκοι»: Για 12η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη
- «Πατριωτική» βενζίνη – Ο Τραμπ, το Ιράν και το μυστήριο του Freedom Fuel Network
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συντάξεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής
- Άσκηση: Γιατί αργούμε να δούμε αλλαγές;
- Στο τραπέζι παράταση της τριετής φοροαπαλλαγής για τα ενοίκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442