Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τόσκας: Μόνη λύση η επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών

Τόσκας: Μόνη λύση η επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών στις χώρες τους, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. «Θα γίνουν επιστροφές γιατί δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση παρά μόνο μέσω των επιστροφών των οικονομικών προσφύγων» εξήγησε.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών στις χώρες τους, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των δημάρχων για το θέμα του Ελληνικού, τόνισε ότι αυτή είναι μια προσωρινή κατάσταση:

«Εμείς επιμένουμε σε επιστροφές και θα γίνουν επιστροφές οικονομικών μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. Είναι βούληση και της ΕΕ, παρά τις αντιρρήσεις μερικών χωρών προέλευσης. Θα γίνουν επιστροφές γιατί δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση παρά μόνο μέσω των επιστροφών των οικονομικών προσφύγων.»

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το προσφυγικό «έχει αναχθεί σε μείζον πρόβλημα και για την χώρα μας και για την Ευρώπη, είναι τεράστια τα μεταναστευτικά ρεύματα που κινούνται. Παρά τις χειμερινές συνθήκες η μείωση δεν ήταν πολύ μεγάλη, παρά τις συμφωνίες της ΕΕ-Τουρκίας η μείωση πάλι δεν είναι μεγάλη και εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Αλλά δεν είναι πρόβλημα μόνο της χώρας μας αλλά είναι πρόβλημα όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό αρχίζουν να το καταλαβαίνουν στην ΕΕ ότι δεν μπορεί μια χώρα μόνη της να αντιμετωπίσει αυτό το τεράστιο πρόβλημα.»

Για τα hot spots παραδέχθηκε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις, αλλά «αυτή τη στιγμή και σε χρόνο ρεκόρ και να μιλήσω για ότι έχουμε αναλάβει σαν υπουργείο, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των οικίσκων στην Λέρο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ξεφορτώνονται οικίσκοι και θα ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος η εγκατάσταση στη Χίο, είναι ολοκληρωμένη στο μεγαλύτερο μέρος η εγκατάσταση στη Μυτιλήνη και μένει μόνο η Σάμος και η Κως. Στη Σάμο έχει γίνει το μισό έργο και στη Κω μένει να αρχίσει η εγκατάσταση.»

Για το θέμα της FRONTEX τόνισε ότι η Αθήνα «καλοδέχεται την υποστήριξη από πλευράς FRONTEX, αλλά κάτω από την ηγεσία των ελληνικών αρχών, της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος. Γιατί είναι προφανές στον εθνικό μας χώρο ότι την ευθύνη εμείς την έχουμε, εμείς έχουμε την κυριαρχία της χώρας μας. Δεν είναι αντίθετη η ΕΕ.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024