Έτοιμη η Κίνα να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για εφαρμογή της συμφωνίας για το κλίμα
Τηλεφωνική συνομιλία για την ιστορική συμφωνία για το κλίμα είχαν ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Σι εμφανίστηκε έτοιμος να συνεργαστεί η Κίνα με τις ΗΠΑ για την εφαρμογή της συμφωνίας.
Τηλεφωνική συνομιλία για την ιστορική συμφωνία για το κλίμα είχαν ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Σι εμφανίστηκε έτοιμος να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία θέτει την οικονομία της χώρας σε τροχιά ιστορικής μεταμόρφωσής της μέσα στις επόμενες δεκαετίες, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.
Χαιρετίζοντας τη συμφωνία, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμαέκρινε ότι μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής στον αγώνα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.
Το Σάββατο, η διεθνής κοινότητα δεσμεύτηκε να βάλει ένα επίσημο όριο στην απειλητική άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα -έναν στόχο που θα απαιτήσει μείωση των εκπομπών άνθρακα στα επίπεδα που μπορεί να απορροφήσει η φύση.
Αξίζει να σημειωθεί λόγω των αντιδράσεων των ΗΠΑ, της Κίνας και άλλων χωρών, οι οποίες ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην οικονομία, η συμφωνία δεν θέτει νομικά δεσμευτικούς στόχους για τις εκπομπές άνθρακα: καθεμία από τις 196 χώρες-μέλη της Συνθήκης-Πλαισίου του ΟΗΕ για την Κλιματική αλλαγή (η οποία δημιουργήθηκε στο Ρίο το 1992) θα πρέπει να παρουσιάσει εθελοντικούς στόχους για τη μείωση ή συγκράτηση των εγχώριων εκπομπών, οι οποίοι θα επανεξετάζονται κάθε πέντε χρόνια από το 2018.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.