Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Αν ο Καραμανλής θέλει να στηρίξει κάποιον, ας το πει ανοιχτά

Μητσοτάκης: Αν ο Καραμανλής θέλει να στηρίξει κάποιον, ας το πει ανοιχτά

Βέβαιος ότι όχι μόνο θα περάσει στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, αλλά και ότι θα είναι ο νικητής δηλώνει o Κυριάκος Μητσοτάκης. Αμφισβητεί τις πληροφορίες για στήριξη του Κώστα Καραμανλή στην υποψηφιότητα Μεϊμαράκη, ζητώντας από όλους να βγουν και να μιλήσουν καθαρά και όχι με διαρροές. «Αν ο κ. Καραμανλής θέλει να βγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο να το πει ανοιχτά. Δεν τον έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά το αμφισβητώ» είπε.

Βέβαιος ότι όχι μόνο θα περάσει στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, αλλά και ότι θα είναι ο νικητής δηλώνει o Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος αμφισβητεί τις πληροφορίες για στήριξη του Κώστα Καραμανλή στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ζητώντας από όλους να βγουν και να μιλήσουν καθαρά και όχι με διαρροές.

«Ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα; Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι κύκλοι; Να βγουν επιτέλους να μιλήσουν ανοιχτά. Έχω κουραστεί να ακούω διαρροές από διαφόρους περιφερόμενους, οι οποίοι φέρονται ότι συνομιλούν με κάποιους. Όποιος έχει κάτι να πει να βγει να το πει ανοιχτά. Αν ο κ. Καραμανλής θέλει να βγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο να το πει ανοιχτά. Δεν τον έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά το αμφισβητώ» είπε στο Mega.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι ο κ. Καραμανλής εκτιμά πως η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη είναι εκείνη που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης την επόμενη ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διερωτήθηκε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ δηλαδή δεν εξασφαλίζω την ενότητα της ΝΔ».

Δεσμεύτηκε ότι εφόσον κερδίσει τις εκλογές «η ΝΔ θα είναι ενωμένη, διαφορετική, πιο δημοκρατική, πιο συμμετοχική» και τόνισε: «Εγγυώμαι την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και όποιος αμφισβητεί ότι εγώ μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα να έρθει να μου το πει κατάμουτρα».

Ερωτηθείς σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η πρόσκλησή του προς τον κ. Καραμανλή να βγει και να μιλήσει ανοιχτά, αφορά όλους ακόμη και τον Αντώνη Σαμαρά. «Παράκληση όποιος έχει να πει κάτι να βγει να το πει ανοιχτά και δημόσια όπως κάνουν οι υποψήφιοι» υπογράμμισε, επισημαίνοντας την ανάγκη να ξεπεραστεί η εσωστρέφεια. «Αν νομίζουν διάφορα περιφερόμενα στελέχη και μηχανισμοί ότι επηρεάζουν την πραγματική κοινωνία κάνουν πολύ μεγάλο λάθος» ανέφερε.

Στο πλαίσιο της ενότητας που εγγυάται ρωτήθηκε αν αυτό θα σημαίνει και αξιοποίηση συνυποψηφίων του απάντησε «όχι κατ΄ανάγκη», εξηγώντας ότι οραματίζεται μια ΝΔ που θα λειτουργεί σε συνθήκες αξιοκρατίας, ενώ είπε ακόμη ότι είναι πιθανό να υπάρχουν αντιπρόεδροι «αλλά στα πλαίσια ενός οργανογράμματος» και όχι για να μοιραστούν θέσεις.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα είμαι στο δεύτερο γύρο και πολύ βέβαιος ότι θα κερδίσω» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι στον δεύτερο γύρο δεν θα ζητήσει δημόσια στήριξη από τους δύο συνυποψηφίους του που δεν θα περάσουν, αλλά από τους πολίτες που θα τους έχουν ψηφίσει.

Για το τεχνικό κομμάτι της διεξαγωγής των εκλογών την επόμενη Κυριακή, μετά και από την γενική χθεσινή πρόβα, εκτίμησε ότι όλα θα λειτουργήσουν κανονικά και ότι η προσέλευση θα είναι μεγάλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024