Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λονδίνο: Δεν αλλάζει το σχέδιο για τις παροχές σε ευρωπαίους μετανάστες

Λονδίνο: Δεν αλλάζει το σχέδιο για τις παροχές σε ευρωπαίους μετανάστες

Κατηγορηματικά διέψευσε την Κυριακή η Ντάουνινγκ Στριτ τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον βρετανικό Τύπο, βάσει των οποίων ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι έτοιμος να υποχωρήσει στο θέμα της επιβολής μέτρων που θα απαγορεύουν σε μετανάστες από χώρες της ΕΕ να έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές του βρετανικού κράτους για τέσσερα χρόνια.

Κατηγορηματικά διέψευσε την Κυριακή η Ντάουνινγκ Στριτ τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον βρετανικό Τύπο, βάσει των οποίων ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι έτοιμος να υποχωρήσει στο θέμα της επιβολής μέτρων που θα απαγορεύουν σε μετανάστες από χώρες της ΕΕ να έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές του βρετανικού κράτους.

Τρεις εφημερίδες, οι Sunday Times, Sunday Telegraph και Independent on Sunday, υποστηρίζουν στα πρωτοσέλιδά τους ότι ο Κάμερον θα κάνει πίσω στο σχέδιό του να στερήσει από τους ευρωπαίους πολίτες τις κοινωνικές παροχές, στη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων ετών παραμονής τους στη Βρετανία, ώστε να ελεγχθούν καλύτερα οι μεταναστευτικές ροές.

Το σχέδιο αυτό αποτελεί τον έναν από τους τέσσερις άξονες της μεταρρύθμισης που προτείνεται από τον βρετανό πρωθυπουργό εν όψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως το τέλος του 2017.

Το ζήτημα των κοινωνικών παροχών είναι για τη βρετανική κοινή γνώμη ένα από τα πιο σημαντικά αλλά και πιο προβληματικά θέματα, καθώς προσκρούει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας και της μη διάκρισης μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών.

Μπροστά στις αντιδράσεις πολλών κρατών-μελών της ΕΕ, ο Κάμερον εμφανίζεται να είναι σχεδόν έτοιμος, σύμφωνα με τον Τύπο που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, να εξετάσει «εναλλακτικές λύσεις» κατά την Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο το πρωθυπουργικό γραφείο διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο Ντ.Κάμερον επανεξετάζει τα σχέδιά του.

«Μερικές κυριακάτικες εφημερίδες υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός οπισθοχωρεί στην πρότασή του να παγώσει τις κοινωνικές παροχές για τέσσερα χρονια. Μία από τις εφημερίδες υποστηρίζει μάλιστα ότι θα εγκαταλείψει αυτό το αίτημα κατά την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας, κάτι που είναι απλούστατα λάθος» δήλωσε εκπρόσωπος του Κάμερον.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι ο βρετανός πρωθυπουργός είναι «ανοικτός σε διαφορετικούς τρόπους διαχείρισης του θέματος αυτού», αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να επιτύχει «μια συμφωνία που να επιτρέπει τον έλεγχο της προερχόμενης από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετανάστευσης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024