Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο με... θέα το Προεδρικό Μέγαρο

Παρίσι: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο με… θέα το Προεδρικό Μέγαρο

Κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο Μέγαρο των Ηλυσίων, σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες συνοικίες του Παρισιού, βρέθηκε στο στόχαστρο ένοπλης ληστείας με τον δράστη να διαφεύγει με λεία που μπορεί να προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο Μέγαρο των Ηλυσίων, σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες συνοικίες του Παρισιού, βρέθηκε στο στόχαστρο ένοπλης ληστείας με τον δράστη να διαφεύγει με λεία που μπορεί να προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Το κατάστημα του διάσημου οίκου Chopard βρίσκεται στην οδό Φομπούρ Σεντ-Ονορέ, πολύ κοντά στο Μέγαρο των Ηλυσίων, που στεγάζει την προεδρία της Δημοκρατίας και του οποίου η ασφάλεια έχει ενισχυθεί λόγω της επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Ο κακοποιός, ο οποίος ήταν ηλικίας περίπου 40 ετών και η εμφάνισή του δεν κινούσε υποψίες, σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, κατάφερε να του ανοίξουν οι υπάλληλοι χωρίς προβλήματα την είσοδο του καταστήματος γύρω στις 11:00 το πρωί (τοπική ώρα).

Έδειξε τότε στους υπαλλήλους ένα πιστόλι, που δεν είναι γνωστό αν ήταν ψεύτικο ή όχι, και τους υποχρέωσε να του δώσουν τα κοσμήματα που ήταν εκτεθειμένα σε τέσσερις βιτρίνες, διευκρίνισε η ίδια πηγή, επιβεβαιώνοντας πληροφορία του ραδιοσταθμού Europe 1.

Στη συνέχεια ο ληστής διέφυγε.

Η αξία της λείας, η οποία μπορεί να φθάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, «χρειάζεται κάποια αυτοπεποίθηση και θράσος για να επιχειρήσει και να επιτύχει κάποιος ένα τέτοιο πλήγμα αυτή τη στιγμή», σε μια περίοδο κατά την οποία οι «ληστείες έχουν μειωθεί» επειδή έχουν πολλαπλασιασθεί οι περιπολίες της αστυνομίας και των στρατιωτικών.

Η εγκληματικότητα -κλοπές κλοπές, επιθέσεις και διαρρήξεις– μειώθηκαν περίπου 16% μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου και την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ιδιαίτερα στην περιοχή του Παρισιού (-22%), σύμφωνα με τον επίσημο μηνιαίο απολογισμό για την εγκληματικότητα που ανακοινώθηκε πριν από μόλις μία εβδομάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024