Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή, σε 24ωρη απεργία οι εμποροϋπάλληλοι

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή, σε 24ωρη απεργία οι εμποροϋπάλληλοι

Εικοσιτετράωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος για την Κυριακή 13 Δεκέμβρη, μία από τις οκτώ Κυριακές, κατά τις οποίες επιτρέπεται η ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων.

Εικοσιτετράωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος για την Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2015.

Η συγκέντρωση της ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί στην αρχή της οδού Ερμού στις 11 το πρωί την Κυριακή.

Η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μία από τις οκτώ Κυριακές, κατά τις οποίες επιτρέπεται η ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι εμποροϋπάλληλοι διαμαρτύρονται διότι όπως υποστηρίζουν, «το νομοθετικό πλαίσιο θα εξοντώσει τους εμποροϋπαλλήλους, αφού τους αναγκάζει να εργαστούν συνεχόμενα, χωρίς καμιά ανάπαυση, για πάνω από ένα μήνα και μάλιστα στην πλειοψηφία τους απλήρωτοι για την Κυριακάτικη εργασία».

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, «που σαν τελικό στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους».

«Μαζί με την πλήρη ανατροπή και τη γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης, με μισθούς φτώχειας, η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματός μας στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024