Κυρ.Μητσοτάκης: Θα είμαι στον δεύτερο γύρο των εκλογών της ΝΔ
Τη βεβαιότητά του ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δήλωσε πως θα είναι τέσσερις οι διεκδικητές της «γαλάζιας» προεδρίας και ότι δεν θα αποχωρήσει κανείς, ενώ συμπλήρωσε πως όλοι οι υποψήφιοι έχουν υποχρέωση να διασφαλίσουν πως το κόμμα δεν θα βγει «τραυματισμένο» από αυτή τη διαδικασία.
Τη βεβαιότητα ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε βέβαιος πως θα είναι τέσσερις οι διεκδικητές της «γαλάζιας» προεδρίας και δε θα αποχωρήσει κανείς, ενώ συμπλήρωσε πως όλοι οι υποψήφιοι έχουν υποχρέωση να διασφαλίσουν πως το κόμμα δε θα βγει «τραυματισμένο» από αυτή τη διαδικασία.
Το όραμά του για τη ΝΔ, όπως είπε, είναι μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα «στεγάσει πολιτικά» άτομα της δημιουργικής Ελλάδας, τα οποία ενδεχομένως σήμερα να αισθάνονται πολιτικά άστεγα.
Χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικούς όρους, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τον εαυτό του ως «δεξί χαφ, που συγκλίνει στο κέντρο και πετυχαίνει και πολλά γκολ».
Ερωτηθείς για την πολιτική που θα ακολουθήσει εάν εκλεγεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως θα είναι ειλικρινής απέναντι στο λαό. «Το να λέμε ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ένα μεγάλο ψέμα» σημείωσε.
Χαρακτήρισε παντελώς ατελέσφορη στην παρούσα φάση την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως δε θα πουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί τα «κόκκινα» δάνεια.
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε, τέλος, τους ψηφοφόρους της ΝΔ να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59