Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φράχτη και στα σύνορα με τη Φλώρινα φαίνεται να υψώνει η ΠΓΔΜ

Φράχτη και στα σύνορα με τη Φλώρινα φαίνεται να υψώνει η ΠΓΔΜ

«Σιγή ιχθύος» τηρούν -μέχρι στιγμής- οι αρχές της ΠΓΔΜ σχετικά με τον φράχτη που φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει να υψώνουν και στα σύνορα με τη Φλώρινα. Οι αρχές της χώρας δεν έχουν γνωστοποιήσει ακόμη τίποτα σχετικό με την έναρξη των εργασιών, που επιβεβαιώνεται από τοπικούς φορείς της Φλώρινας.

«Σιγή ιχθύος» τηρούν -μέχρι στιγμής- οι αρχές της ΠΓΔΜ σχετικά με τον φράχτη που φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει να υψώνουν και στα σύνορα με τη Φλώρινα.
{{{ map }}}
Οι αρχές της χώρας δεν έχουν γνωστοποιήσει ακόμη τίποτα σχετικό με την έναρξη των εργασιών, που επιβεβαιώνεται από τοπικούς φορείς της Φλώρινας.

Θα πρόκειται για τον δεύτερο φράχτη αυτού του είδους που ανυψώνει η ΠΓΔΜ, ύστερα από αυτόν στην ουδέτερη ζώνη στο ύψος της Γευγελής με την Ειδομένη.

Όπως ανέφερε πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, το μήκος του φράκτη στην ουδέτερη ζώνη Γευγελής-Ειδομένης φτάνει περίπου τα 6χλμ, ενώ υπάρχουν σκέψεις να κατασκευαστούν άλλα 15χλμ.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει αναφέρει επανειλημμένως ότι ο φράχτης στο ύψος Γευγελής – Ειδομένης σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στο κλείσιμο των συνόρων της χώρας με την Ελλάδα, παρά μόνο στη δημιουργία ενός βασικού σημείου, από το οποίο θα επιτρέπεται η είσοδος στην ΠΓΔΜ σε πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ).

Με την ανύψωση του φράχτη αυτού, τα Σκόπια προσπαθούν να αποκλείσουν τη διέλευση σε οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι εισέρχονταν στην ΠΓΔΜ από παράπλευρα σημεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024